Miloš Jovanović: Ukoliko vlast ne ispuni tri elementarna uslova za poštene izbore uslediće otpor 1Foto FoNet Aleksandar Barda

„Ako vlast krene tim putem i ne ispuni ta tri elementarna uslova za fer i poštene izbore svi zajeno se tome moramo suprstaviti . Jedina prava reč u takvoj sitaciji je otpor i on podrazumeva da svi zajedno kao društvo pokažemo snagu na svm izborima“, kaže za Danas Miloš Jovanović, lider Nove Demokratske stranke Srbije.

Na pitanje znači li to da će opozicija bojkotovati izbore, Jovanovć odgovara da se ne radi ovde o bojkotu beogradskih izbora.

„Niko ovde neće ništa bojkotovati, već se radi o tome da li se može izaći na izbore koji to nisu. Izbori u ovako lošim uslovima se ne mogu nazvati izborima i mislim da je na neki način dužnost društva u celini da pokaže otpor,a ne samo opozicije koja se na kolegijumu i pregovorima ponela odgovorno. U ovakvim okolnostima kada suštinski nemate izbore, kada je ovo farsa od demokratije niko ne treba da govori o bokotu , niti je to ispravna reč“, kaže Jovanović.

Prema njegovim rečima jedina primerena reč je otpor, jer ovo su sitacije kada jedno društvo zaista treba da pokaže da ima zrelosti i spremnosti da se izbori sa nečim protiv čega mora da se bori.

„U protivnom ako tu snagu ne pokaže polako, ali sigurno klizi u nešto što može da se završi kao diktatura, bez ikakve sumnje. Mi smo se već navikli na mnogo sumanutih situacija i stvari i sutra ćemo se navići i na to da nema opozicnih medija. Tako jedno društvo proklizava u potpuno autoritarni sietem i zato, ponavljam, moramo da pokažemo snagu i odvažnost da to sprečimo“, navodi lider NDSS .

Na pitanje šta će sprečiti vlast da izbore i bez učešća opozicije proglasi legitimnim, naročito kada oni ponavljaju da i jedan građanin da izađe na izborisu uspeli, Jovanović kaže da naprednjaci i Aleksandar Vučić svašta pričaju.

„Odavno više ne pratim šta Aleksandar Vučić govori. Govorio je da nikad neće dati KM tablice, pa ih je dao, govorio je da nikada neće otići u Brisel dok se ne formira Zajednica srpskih opština i da ništa neće prihvatiti, pa je prihvatio fanscusko- nemački sporazum. To što Vučić kaže obesite mačku o rep i to ne vredi ni pišljiva boba. Za ostalo ćemo videti“, kaže Jovanović.

Dodaje da je sve predmet odnosa snaga, zrelosti naroda i građana ovog puta prema svom Beogradu.

„Sve je pitanje da li će se narod i građani izboriti sa nametanjem volje jedne grupe ljudi. Neko bi ih nazvao bandom, neko mafijom, a ja ću reći jedne grupe ljudi, oligargije . Mi smo želimo da se izborimo za elementarne uslove, poštenje i normalnost u ovoj zemlji . Ništa više i ništa manje“, zaključuje Miloš Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari