Ministar Vulin ponovo putem zvaničnih saopštenja MUP-a Albance sa Kosova naziva "šiptarima" 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

„Politika puzajuće blokade briselskog dijaloga Šiptara podržane od strane zemalja Kvinte može izazvati sukob koji će zapaliti čitav Balkan. Podrška Šiptarima da ne moraju da prihvate i sprovedu ni ono što su sami ispregovarali u Briselu sa Srbima je podrška sukobima, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin ističe da je sada je sasvim jasno zašto se Šiptari guraju u NATO i zašto je teritorija bez vojske i potencijala potrebna najvećem vojnom savezu.

– Kao pretnja incidentom sa Srbijom posle koga će se umešati velike sile. Srbija će nastaviti da se bori za mir, ali sva odgovornost za izazivanje sukoba je na Kurtiju i Kvinti. Gaženje postignutog dogovora u Briselu o tablicama i najava oduzimanja ne samo tablica, već i vozila sa tablicama koje izdaje Srbija i vozila koje poseduju Srbi, baš kao i nepriznavanje ličnih karti izdatih od priznate i samostalne države Srbije je najava sukoba koji neće moći da se kontroliše.Kao da je i Priština i Kvinta i Evropska unija potpuno poludela i počela da traži nesreću i sukob“, izjavio je ministar, komentarišući najnoviju odluku vlade lažne države Kosovo da zabrani srpske lične karte i da nakon 30. septembra ukine važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova uz najavu da će nakon tog roka vozila biti oduzimana, navodi se u saopštenju MUP-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su kosovski Albanci doneli dve odluke – jedna je uskraćivanje prava ulaska sa ličnim kartama, a druga se odnosi na prihvatanja RKS tablica, dodajući da je ta druga odluka doneta sa jedinim ciljem da se proteraju Srbi, da se napravi nova Oluja.

Vlada Kosova usvojila je odluku da se omogući registracija vozila sa RKS oznakama za sva vozila sa registarskim oznakama PR, KM, PZ, GL, UR, PE i DJ.

Odluka važi za sva vozila koja su registrovana tim tablicama od 10. juna 1999. godine do 21. aprila ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.