Petković: Odlukom o registarskim oznakama Kurti najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je Priština donela jednostranu odluku u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama i zbog toga oštro kritikovao premijera Aljbina Kurtija.

Petković je u saopštenju naveo da je tom odlukom „Kurti najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji“, prenela je Kancelarija.

„Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova KM, GL, PR, UR i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra“, rekao je on.

Smatra da je nedopustivo da na to predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok, kako je naveo, Kurti „priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe za kraj septembra“.

Dodao je da Srbi „neće dozvoliti da budu proganjani i ubijani“ i da im se oduzima imovina kao i da, kako je naveo, to dobro treba da znaju i u Prištini i u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari