Momirović: Izgradnja i saniranje lokalnih puteva podjednako važno kao i novi auto-putevi 1Mesto: Vranje Datum: Fri Sep 03 13:06:11 CEST 2021 Dogadjaj: DRUŠTVO - Ministar gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirovic potpisao je danas u Vranju finansijske ugovore sa nemackom razvojnom bankom KFV za realizaciju projekata izgradnje regionalne sanitarne deponije Licnosti: Tomislav Momirovic Izvor: FoNet/MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ocenio je danas da je izgradnja i saniranje lokalnih puteva podjednako važno kao i novi auto-putevi.

„Mi smo u prethodnim godinama rekonstruisali i sanirali više od dve hiljade kilemetara državnih i lokalnih puteva“, kazao je Momirović prilikom obilaska radova u mestu Zagorica, na saobraćajnici Topola-Mladenovac, na lokalnom putu koji će skratiti ovu deonicu za pet kilometara.

Prema podacima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za poslednje tri godine, sanirano je ukupno 722 kilometra državnih puteva i 1.362 kilometra lokalnih puteva.

Momirović je dodao da još mnogo toga ima da se uradi na sanaciji i gradnji saobraćajnica.

„Nastavićemo tim tempom, da bi omogućili građanima brzo i bezbedno kretanje. Svaka kuća će dobiti svoj put, samo pokažimo malo strpljenja“, kazao je Momirović.

Naveo je da je fokus resornog ministarstva „da ljudi dobiju prostor da oni izadju u svet kvalitetnom infrastrukturom i putevima i da svet vidi njih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari