"Najmanjeljudniji deo Srbije?": Vučić uzvratio potpitanjima na pitanje novinara N1 o razvoju Toplice 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju hotela “Planinka” u Kuršumlijskoj banji.

Govoreći i o navodima albanskih zvaničnika da Srbi nikada neće dobiti ZSO, Vučić je rekao da je to očekivano.

„Čestitam im na tome što su konačno bili iskreni. Ja to govorim godinama. Sad da vidimo šta će raditi Amerikanci, Evropljani i svi ostali. Ako misle da se o nečemu ozbiljno razgovara – onda ZSO mora da se implementira“, naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije potom je ušao u raspravu zbog pitanja novinara N1. Novinar ga je podsetio da je došao u najslabije naseljen deo Srbije, pitavši ga da li je zadovoljan razvoj Toplice. Takođe, podsetio je Vučića da pruga u ovom delu Srbije prestala da radi.

„Najmanjeljudniji deo Srbije? Je l’ to neka N1 škola stilistike? Kažete, prestala je pruga da radi? Pruga će da radi, ali od marta sledeće godine kad bude obnovljena. Pošto oni koje podržavate nisu uradili ni metar rekonsturcije pruge“, odgovorio je Vučić, prenosi Nova.rs.

Predsednik je „dodao da nikad nije zadovoljan“, ali da su prebacili veći deo vojnika u Kuršumliju, jer, kako kaže, to povećava potrošnju u gradu.

„Sve što smo mogli da napravimo, čini smo realtivno brzo, napravili smo. Uložili smo novac, kao što znate, uprkos protivljenju i uprkos tome što su mnogi govorili da je to autoput ‘Velike Albanije’, mi smo izdržali sve te pritiske i rešili da izgradimo u Toplici velelepni autoput. Da li je dobro? Nikada nisam zadovoljan“, rekao je Vučić.

Govoreći o izjavi ambasadora Kristofera Hila, Vučić je rekao da niko ne može da očekuje promenu američke političke politike u potpunosti.

„Nije on rekao da će Srbija da bude Severna Koreja. Malo je to izvučeno iz konteksta, da budem sasvim fer. Ali dobro, takvi smo mi. On je rekao – znate, kad govorite da vam nije dobro na Balkanu, čak ne govoreći o Srbiji, da je proveo vreme živeći u Severnoj Koreji i da ga ne pitaju kako je… Da li je to imalo skirvenu poruku, skriveni smisao, ne isključujem mogućnost, ali nije baš ovako kako smo mi to preneli. Ali dobro, šta je tu velika novost? To sam ja rekao ljudima u Srbiji. To su mi rekli. Ne baš tako, ali da dovoljno dobro razumemo šta je to što hoće.

Govoreći o sastanku sa Dačićem, Vučić je rekao da su sat i po vremena „proveli u pristojnom razgovoru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari