Nakon što ga je Amerika stavila na "crnu listu", Nenad Popović se po prvi put pojavio u javnosti - otvorio kancelariju svoje stranke u Vladičinom Hanu 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović otvorio je danas kancelariju Opštinskog odbora u Vladičinom Hanu.

„Zalažemo se da srpsko selo opstane i da mladi ljudi ostanu na svojoj zemlji i zasnuju svoje porodice, uz povećanje subvencija svim poljoprivrednicima, kako bi održali i uvećali porodična imanja, imali bolji prinos i unapredili svoju proizvodnju“, istakao je Popović, na otvaranju kancelarije SNP.

„Na lokalne izbore u opštini Vladičin Han SNP izlazi samostalno sa listom „Dr Nenad Popović – Domaćinski za Vladičin Han“. Domaćinski se odnosimo prema veri, otadžbini i porodici, zalažemo se da tradicionalne, hrišćanske vrednosti ponovo dobiju mesto koje im pripada u društvu. Verujemo da će žitelji Vladičinog Hana to prepoznati i da ćemo ostvariti odličan rezultat“, zaključio je Popović.

Podsetimo, Stejt department i Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država objavili su pre sedam dana dluku o uvođenju sankcija protiv više pojedinca sa Balkana, među njima Miše Vacića i Nenada Popovića, kao i protiv niza privrednih entiteta, a zbog povezanosti sa štetnim aktivnostima Ruske Federacije, i u svrhu funkcionalnog demokratskog upravljanja regionom.

Nenad Popović je bio ministar u Vladi Srbije od 2017. do 2022. godine i osnovao je Srpsku narodnu partiju 2014, navodi se. Popović poseduje brojne kompanije i holdinge u Srbiji i Rusiji i koristi visoke veze u Kremlju da se obogati, obezbedi poslovanje za njegove posede i olakšavanje pronevere i korumpiranih poreskih šema.

Popović se nije oglašavao o sankcijama koje su mu uvele SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari