Naprednjaci ćute o aferi u kojoj se pominje njihov gradonačelnik Aleksandar Šapić 1Foto: FoNet/ Instagram

Srpska napredna stranka, čiji je Aleksandar Šapić, član i potpredsednik od maja 2021, ćuti i ignoriše aferu u kojoj se on pominje.

Naime, BIRN je objavio audio snimak za koji se tvrdi za pokazuje da su predstavnici grada Beograda nudili turskoj kompaniji Kentkart, zaduženoj za sistem naplate karata u gradskom prevozu, novi posao koji bi im bio dodeljen na nameštenom tenderu, ukoliko pristanu na sporazumni raskid ugovora.

Kako se navodi, Nenad Milanović, šef kabineta gradonačelnika Beograda, Aleksandar Šapića, nudio je predstavnicima turske kompanije Kentkart da će im namestiti tender za novi posao – održavanje i unapređenje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom gradskom prevozu – ukoliko pristanu na sporazumni raskid postojećeg ugovora iz 2021. godine.

To pokazuju audio snimci sa dva sastanka koji su održani u zgradi Skupštine Grada Beograda do kojih je došao BIRN.

Šapić poziva državne organe da reaguju i utvrde autentičnost snimaka, dok njegova partija i njeni članovi i čelnici ćute.

Ćuti lider SNS Aleksandar Vučić, a ćuti i Ana Brnabić, poverenica naprednjaka za Beograd, koja obavlja i funkciju premijreke.

Na Tviter nalogu SNS Srbije objavljuju se aktivnosti ostalih ministara iz SNS, kao i predsednika države Vučića, a na zvaničnoj internet prezentaciji SNS se od današnjih događaja izdvaja Šapićev odlazak u JKP „Gradska čistoća“ koje radi unapređenja poslovanja kontinuirano nabavlja nova vozila.

Za sutra u podne je najavljena konferencija predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića i tada će se videti da li će i on ignorisati ovu aferu zbog koje opozicija traži Šapićevu ostavku.

Jedini široj javnosti poznatiji naprednjak koji se oglasio je Vladimir Đukanović, član Predsedništva SNS i advokat.

On je na Tviteru objavio da je pažljivo odslušao snmak BIRN i naveo da pravosudni organi moraju najhitnije da reaguju ukoliko se ispostavi da je sve tačno.

Od ulaska u SNS Šapić ne uživa veliko poverenje članstva ali ni funkcionera naprednjaka. Naprednjaci vrlo aktivni na društvenim mrežama ne postavljaju njegove aktivnosti kao gradonačelnika iako su vrlo ažurni oko aktivnosti njihovih ministara.

Odnos naprednjaka prema Šapiću možda najbolje pokazuje to što odbornici SNS i SPS uopšte nisu glasali kaad je u novembru opozicija pokrenula pitanje njegove smeen u gradskom parlamentu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari