Naprednjaci tvrde da je Vučić odbranio Srbiju 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

“Samo predsednik Srbije zna koliko je noći probdeo prateći mirnu borbu naših golorukih ljudi na Jarinju i Brnaku protiv ogoljene sile naoružane dugim cevima”.

To je, između ostalog, u svojoj objavi na Tviteru poručio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke.

On je tako reagovao na sporazum koji su juče postigli tehnički timovi Beograda i Prištine o “deeskalizaciji tenzija” na Kosovu.

Naprednjaci tvrde da je Vučić odbranio Srbiju 2
foto: Tviter

Vučević je dodao: “Samo on (Vučić, prim. nov) zna koliko je napornih pregovora i zahtevnih razgovora vodio dok konačno nije odbranio poziciju Srbije”.

Komentarišući tvrdnje koje je o Vučiću izrekao Miloš Vučević, Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, navodi za Danasov portal: “Odbranio je tako što je dao sve zbog čega su Rosu tamo došle. Odbranio je tako što su se funkcioneri Srpske liste smenjivali tamo jer imaju ogromna primanja, mimo nelegalnih poslova, kojima se bave. I sve to uz ćaskanje sa pripadnicima Rosu”.

– Dakle, Vučić je plašljiva kukavica kome ni Srbi  na KiM, ni ostali građani ne znače ništa.  Čuva svoju fotelju do poslednjeg Srbina drugog stanovnika Srbije i poslednjeg kvadrata naše zemlje. Baš kako se useljavao u novi stan dok su ostali građani bili izlozeni bombama i  ginuli od bombi 1999. godine. On se protezao u novom stanu, smatra Veselinović.

Govoreći na istu temu, Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke i profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, poručuje: „Zna i Srbija koliko Vučić brine o srpskom narodu na Kosovu. Poslednji put kad su Srbi na KIM ratovali i bili bombardovani, od brige je sam sebi dodelio stan od ara i po u elitnom delu Beograda. Da nije bilo tog stana, premro bi od brige za srpskim narodom. Ovako je ipak pretekao, blago nama”.

Stevan Vlajić, strateg političkog marketinga, konstatuje da se „s vremena na vreme se bavimo bljutavim i poltronskim izjavama koje predsedniku Srbije upućuju njegovi podređeni, pa mislim da bismo morali da ih ubuduće ispravljamo istinama i podsećanjima“.

– Za razliku od gradonačelnika Novog Sada, nešto drugačije bih formulisao ovu motivacionu poruku, ako joj je to bio cilj: “Samo predsednik Srbije zna koliko je 1999. godine noći probdeo u svom od države dobijenom stanu, u vreme kada je Vlada, čiji je bio upamćeni ministar informisanja, slala ljude njegovih godina i daleko mlađe na Kosovo – sve od Jarinja i Brnjaka, pa do albanske i makedonske granice. Samo on zna koliko je krvi proliveno da bi se na kraju potpisao Kumanovski sporazum i kapitulacija, dok konačno nije odbranjena njegova i politička pozicija tadašnjeg režima”, ističe Vlajić.

Javne pohvale na račun Aleksandra Vučića izneo je i Vučevićev stranački kolega, Marko Đurić, koji je aktuelni ambasador Srbije u SAD i bivši šef Vladine kancelarije za KiM.

“Odlična vest za region. Čestitam predsedniku Vučiću, direktoru Vladine kancelarije za KiM Petkoviću i čitavom timu Srbije na ovom uspehu. Posebna čestitka, ljubav i poštovanje za naš narod na KiM, koji je svojom hrabrošću, istrajnošću i mudrošću zadivio svet”, ocenio je Đurić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari