Nastavak rasprave u Skupštini Srbije sutra od 10 časova 1Skupština Srbije Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće sutra u 10 sati raspravu o izboru nove Vlade Srbije, posle celodnevne rasprave o ekspozeu koji je iznela mandatarka Ana Brnabić.

Odgovarajući na izlaganje šefa Poslaničke grupe Ujedinjeni Marinike Tepić, Brnabić je izjavila da je Srpska napredna stranka na izborima možda dobila pola miliona glasova manje, ali je ponosna što su prema građanima u teškim, komplikovanim vremenima bili pošteni.

Rekli smo glasačima stvari koje nisu popularne, rekla je Brnabić i poručila Tepić da je njena koalicija koju predstavlja govorila u kampanji da se Rusiji neće uvoditi sankcije, a da se sada posle izbora traži hitno uvođenje sankcija Moskvi.

Mi to nismo radili i nikada nećemo raditi, pa neka izgubimo glasove, ali ćemo građanima govoriti istinu. Oni će tačno znati ko priča istinu, a ko pokušava da dobije glasove, a posle izbora menja politiku, naglasila je mandatarka.

Tepić je najavila da će poslanici te koalicije glasati protiv Vlade Srbije, dodajući da se na formiranje „ovakve vlade čekalo šest meseci, iako je takva kakva je mogla da se formira šest dana posle izbora“.

Da su izbori bili fer i slobodni, da su mediji bili slobodi i profesionalni, danas bismo imali drugačiju vladu, rekla je Tepić.

Odgovarajući joj, Brnabić je istakla da Tepić govori o slobodi medija, a tražila je proterovanje novinara iz Pančeva.

Sloboda medija za one medije koji su za vas, a za one koje ne volite „gepekovanje“, rekla je Brnabić.

Brnabić je citirala izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije iz 2011. godine u kojem se nabvovi da su „novinari i mediji u Srbiji poniženi, uništeni, ugaženi i nemaju osnovnih uslova i sredstava za rad i da nema slobode medija u Srbiji“.

Ona je izvukla odštampane tvitove Marinike Tepić o uzgajanju marihuane na vojom imanju u Moroviću ili kada je napisala da je Vučić sa austrijskim kancelarom dogovorio vraćanje migranata u Srbiju.

Mogu da odgovaram na koja god vaša teška pitanja, jer će se svesti na koke u Moroviću, globalna i planetarna zbivanja, na referendum za vakcinaciju i naseljavanje migranata, zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari