Nastavljaju se razmirice Nestorovićevih saradnika: Jerković odgovara Stanojeviću 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Nastavljaju se javne razmirice ljudi koji su praktično do pr eneki dan sarađivali, izašli zajedno na izbore na listma “Mi – glas iz naroda” i “Mi – glas iz naroda – Aleksandar Jerković”, ušli i u Skupštinu Srbije i u Skupštinu Beograda, a sve zbog ponude vlasti da razgovaraju o formiranju većine u glavnom gradu.

Aleksandar Jerković, novoizabrani odbornik u Skupštini grada Beograda sa liste „MI – Glas iz naroda“ odgovorio je sinoć na društvenoj mreži Iks kolegi osnivaču udruženja Mi – glas iz naroda Draganu Stanojeviću.

Jerković je na Iksu napisao: “Pošto Stanojević tvrdi da nije bilo koalicije neka se onda više ne petljaju u listu Aleksandar Jerković. Niti su bili na mojoj listi, niti su pomenuli Beograd u kampanji (sem dr. Nestorovića). Broj 13 nisu stavili ni na jedan bilbord. Ni dinar nisu dali za Beogradsku kampanju”.

On je dodao, tvrde da nismo bili u koaliciji – da nije bilo saradnje.

“U redu. Od ovog momenta preletač će biti svako ko je mandat dobio na listi Aleksandar Jerković a bude u nekom drugom odborničkom klubu. I ja ću protiv njega lično podneti krivicnu prijavu da je za to dobio pare”, napisao je Jerković.

A javni raskol među saradnicima Branimira Nestorovića usledio je nakon što je Gradska izborna komisija dodelila mandate odbornicima, a predsednika Privremenog organa Aleksandar Šapića pozvao ih na razgovore oko budućnosti Beograda.

Jerković koji je bio beogradski nosilac liste “Mi”, pozvao je ovu grupu građana na sastanak takođe. On je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da je pokret čiji je predsednik “Nema nazad – iza je Srbija” nastupio na izborima u koaliciji sa “MI – Glas iz naroda”. Udruženje “Mi – glas iz naroda” oglasilo se tim povodom i navelo da nisu nastupali ni u kakvim koalicijima, jer na to nisu ni imali pravo kao grupa građana. A Jerković je na to odgovorio da to nije bila pravno-formalna koalicija, ali da jeste savez dva udruženja.

Jerković je naveo i da je program za Beograd ove liste u potpunosti program pokreta čiji je on predsednik, te da je njegov pokret “Nema nazad – Iza je Srbija” rukovodio i u potpunosti finansirao beogradsku kampanju.

Povodom svega ovoga za Danas se oglasio i Stanojević koji je rekao da Jerković fabrikuje kada kaže da je na izborima nastupio u koaliciji sa “MI”, a ne kao njihov kandidat.

“Vidite, pomalo suludo zvuči da čovek kome smo dali pravo da bude nosilac naše liste “MI – Glas iz naroda”, poziva taj isti pokret na razgovore. Dakle, da mi sami sa sobom razgovaramo. Ne postoji nikakav pokret niti bilo kakvo drugo pravno lice koje je sa nama bilo šta potpisalo, što se može videti uvidom u GIK. To da on nema veze sa Pokretom MI, je fabrikovanje, jer sam lično u ime Pokreta “MI – Glas iz naroda” potpisao saglasnost da može u izbornoj kampanji nositi naše ime i biti nosilac naše listeza Beograd”, navodi Stanojević.

Jerkovićev čin posmatra kao borbu između Aleksandra Šapića, kandidata za gradonačelnika SNS-a, i Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

Inače, Jerković je u Rusiji, u kojoj se nalazi već nekoliko dana i u kojoj, će, kako ej rekao, biti do naredne sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari