Natan Albahari: Moramo pokazati solidarnost sa našim zapadnim partnerima 1

Dobro je da se Srbija na kraju, posle pisanja Pokreta slobodnih građana, pridružila izjavi o mirnom napuštanju Avganistana, zajedno sa celom Evropskom unijom i većinom zemalja sveta.

To kaže za Danas Natan Albahari, međunarodni sekretar i član Predsedništva PSG, komentarišući odluku zvaničnog Beograda da ipak potpiše zajedničku izjavu Stejt departmenta o bezbednom napuštanju Avganistana.

PSG je, podsetimo, 16. avgusta postavio javno pitanje srpskim vlastima zašto naše države nema na inicijalnoj listi potpisnica te inicijative.

Naš sagovornik ističe:”Ne smemo imati dileme oko ključnih spoljnopolitičkih pitanja i moramo pokazati solidarnost sa našim zapadnim partnerima”.

– Ova vlast nikako da shvati da svaki ovako besmisleno neodlučan potez ostavlja mrlju na reputaciji Srbije, udaljava nas od Evropske unije i svrstava nas na pogrešnu stranu istorije. Srbiji je potreban odlučan pravac, sa jasno definisanom strategijom, koji bi trajno obezbedio Srbiju na Zapadu. Samo ulaskom u Evropsku uniju možemo izvući Srbiju iz ovog spoljnopolitičkog “čistilišta” u kom se nalazimo poslednjih deset godina, poručuje Albahari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari