“Neinformisani građani truju se mržnjom, čula sam pozive na vešanje opozicionih političara i njihovih pristalica”: Narodna poslanica opozicije Irena Živković za Danas 1Foto: Privatna arhiva

Narodna poslanica iz Bora, sa liste Srbija protiv nasilja Irena Živković kazala je danas da se lokalni mediji  bave lokalnim temama i to je donekle razumljivo, ali ovih dana je u pitanju nešto što je od velike važnosti za Srbiju, pa samim tim i za građane Bora.

Prema njenim rečima, većina građana Bora nema SBB, pa se informiše samo preko RTS, Pinka, Hepija, a zna se da i na kioscima novine Vreme ili Danas se mogu naći u ograničenim tiražima i zaklonjene Informerima, Aloima, Srpskim telegrafima.

“Tako, (ne)neinformisani, nego informisani lažno, građani Bora učestvuju u polarizaciji društva i truju se mržnjom do te mere da sam i lično čula neke od poziva na vešanje opozicionih političara i njihovih pristalica. Meni lično su to strašne i jezive stvari i smatram da mi je dužnost, kao gradskom odborniku, a sada i kao Narodnom poslaniku, da umanjim te podele i pokušam da bar preko lokalnih medija koji će ovo preneti, prenesem istinu”, poručuje Irena Živković.

Ističe da se na ulicama Bora može čuti citiranje medija koji su im dostupni, „Opozicija je otišla na zapad da traži sankcije za Srbiju, zato što su mrzitelji i“, kako se nazivaju u tim medijima, „odrodi.“

“Neinformisani građani truju se mržnjom, čula sam pozive na vešanje opozicionih političara i njihovih pristalica”: Narodna poslanica opozicije Irena Živković za Danas 2
Foto: J. B. K.

“Istina je da je trenutna vlast pozvala posmatrače iz Evropske unije da isprate poslednje izbore u Srbiji. Ti isti posmatrači sami su se tada uverili da su državne institucije zarobljene i zloupotrebljene, da je birački spisak neregularan, da su se dovozili nepostojeći birači, ukratko da su izbori u Srbiji pokradeni, a to je u danima nakon 17. decembra dokazivala i dokumentovala i opozicija. Posmatrači su zatim podneli izveštaje o onome čemu su svedočili i na osnovu toga je sazvana sednica Evroparlamenta na kojoj je izglasana Rezolucija, ne o Srbiji, ne o Kosovu, ne o sankcijama Rusiji ili sankcijama Srbiji nego isključivo i samo o krađi slobodne izborne volje građana”, objašnjava ona.

Irena Živković kaže da se poziva na međunarodnu istragu krađe izbora u Srbiji.

“Gledajući na izborni dan gomilu ljudi koji ordiniraju oko Centra za socijalni rad jer čekaju da budu isplaćeni 3.000 dinara za glas, slušajući svedočenja o ucenama u javnim preduzećima, gledajući podelu paketa za glas, podržavam i lično da do ove istrage dođe. Ova rezolucija traži da kao država imamo slobodne institucije, slobodne izbore i slobodu izražavanja narodne volje. Usmerena je na dobro građana Srbije, ali očigledno protiv vlasti koja je krađu i sprovela”, dodala je Irena.

Irena Živković o Ani Brnabić

Kaže da Ana Brnabić, zastupa stav da je sve ovo ukidanje suvereniteta Srbije, a da je suverenitet Srbije, kako ističe, ukinut još pre par godina i upravo u Boru kada je dozvoljeno da Kinezi ne poštuju zakone Srbije.

“Ova rezolucija je, pored ostalog, i početak borbe za povratak suvereniteta, borbe koja će dovesti do toga da svaki strani investitor mora da radi po zakonima države Srbije i da poštuje građane države Srbije”, zaključila je Narodna poslanica iz Bora, Irena Živković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari