"Gde su pare?": Nemanja Šarović zbog Privremenog organa Beograda uputio pitanje Šapiću, Nikodijeviću, kao i Veselinoviću i Obradoviću 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Beograd se nalazi u režimu privremenog finansiranja koje ističe sutra, rekao je danas predsednik vanparalentarnog udruženja Pokret Ljubav Vera Nada Nemanja Šarović na konferenciji za štampu ispred Starog dvora, kojoj su prisustvovali predstavnici nekoliko vanparlametnarnih udruženja i stranaka.

Šarović je naveo da se danas navršava tačno pet meseci od formiranja Privremenog organa.

„Zakon predviđa da privremeno formiranje može trajati najduže tri meseca i u skladu sa tom odlukom privremeno organ je imao 44 i po milijarde dinara što je negde oko pola milijarde dinara dnevno. Veliki broj lokalnih samouprava i manjih opština ima manje budžete od Privremenog organa“, rekao je.

On je dodao da je „potrošeno skoro sedam stotina miliona evra“, ali da se ne zna kako je novac potrošen. Napomenuo je da je u Privremenom organu koncentrisana sva vlast u prestonici.

„Postavljamo pitanje i Aleksandru Šapiću i Nikoli Nikodijeviću, kao i Dobrici Veselinović i Vladimiru Obradoviću, gde su pare?“, upitao je predsednik Pokreta Ljubav Vera Nada.

Šarović je naveo i da je apsurdno što opozicioni predstavnici, kako smatra, ne pokušavaju da rade svoj posao, te im je poručio da bi poštenije bilo da podnesu ostavku da bi se tako žigosao rad Šapića i Nikodijevića.

„Naš cilj nije da budemo opozicija nego da rušimo vlast Aleksandra Vučića“, rekao je on.

Nemanja Šarović
foto: Vojin Radovanović/Danas

Srđan Škoro, predsednik udruženja Pokret Pobuna, rekao je da javnost saznaje manje afera od kako je Srbija protiv nasilja deo privremenog organa.
Potreban dogovor ljudi koji su spremni za bezuslovnu smenu Aleksandra Vučića.

Miroslav Parović, predsednik stranke Narodni slobodarski pokret, rekao je da je otvoren „vojvođanski front“ kako bi se skrenula pažnja sa suštinskih problema, ocenjujući pritom Dinka Gruhonjića i Anu Lalić Hegediš kao saradnike režima.

„Ostaje nejasno zašto predstavnici opozicije učestvuju u tome, juče opozicija dolazi kod Dinka i Ane Lalić. Čitava priča nameštena“, smatra Parović.

Lalić Hegediš i Gruhonjić mete su pretnji smrću i uvreda zbog nedavno održane tribine u Dubrovniku, a deo mladih i studenata i dalje blokira Filozofski fakultet na kome Gruhonjić radi, tražeći da dobije otkaz zbog, kako kažu, govora mržnje izraženog na pomenutoj tribini.

Ocenio je da su Šarović i Savo Manojlović, direktor kampanje Kreni Promeni, stvarna opozicija koja nije ni na Vučičevom ni na Đilasovom spisku, te da ih obojicu privatno ubeđuje da izađu na izbore.

Davor Kalajžić, iz udruženja Pokret Moba, uputio je apel opoziciji da vrate mandate i da im se pridruže u borbi za odbranu ustavnog poretka i vladavinu pravu, ocenivši pritom sve izbore od 2012. godine kao protivustavne.

Upitan da precizira da li to znači da ove opcije neće da izađu na naredne beogradske i lokalne izbore, Šarović je rekao da to nije tema konferencije, ali da pokret Moba ima različiti stav o izborima od ostalih opcija čiji su predstavnici bili na konferenciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari