Nestorovićevi poslanici neće glasati za Anu Brnabić: Bogdana Koljević Grifit za Danas 1Foto: Vojin Radovanović

Poslanička grupa „MI – Glas iz naroda Branimir Nestorović“ neće glasati za izbor Ane Brnabić na mesto predsednice Skupštine, rekla je za Danas narodna poslanica ove grupe Bogdana Koljević Grifit.

Ona kaže da su se poslanici ove grupe složili da kada bi Brnabić bila u situaciji da bude vrhovni komadant ne bi bila, kako kaže, za to sposobna, te da bi time bezbednost države bila ugrožena.

„Kada bi na primer, a turbulentno je vreme, bila u situaciji d abude vrhovni komadanat, da ona ne bi bila sposobna za tako nešto i da bi to moglo da ugrozi bezbednost Srbije“, rekla je ona.

Koljević Grifit rekla je i da za Brnabić neće glasati jer je „kršila pravo u slučaju svoje porodične situacije.

„Bila je globalistički premijer u dva navrata. Sve to raazlozi zbog kojih ćemo apsolutno glasati protiv“, navela je ona.

Narodna poslanica rekla je i da će biti predsednica Odbora za obrazovanje i nauku.

Odluku koalicija „Srbija Protiv nasilja“ i „NADA“ da ne uzmu potpredsednička mesta u Skupštini, kao i mesta u skupštinskim odborima smatra nečim što nije odgovorno, racionalno i politički mudro. U Narodnu skupštinu se ulazi da bi se u njoj radilo, navela je ona.

„Veoma mi je draago što ću biti na toj funkciji, videćemo koliko ću uspeti. S obzirom da u obrazovanju i nauci postoji niz problema otvoriću javnu raspravu i niz problema će biti na dnevnom redu“, rekla je Koljević Grifit.

Ni probriselska opozicija sa koalicijom NADA, ali ni vlast ne poštuju instituciju parlamenta i ne ponašaju se odgovorno, smatra.

Rekla je i da su legitimni argument da se vlast ne ponaša odgovorno, tim pre što predsednik krši svoja ovlašćenja.

Ni probriselska opozicija sa koalicijom NADA, ali ni vlast ne poštuju instituciju parlamenta i ne ponašaju se odgovorno, smatra.

Rekla je i da su legitimni argument da se vlast ne ponaša odgovorno, tim pre što predsednik krši svoja ovlašćenja.

„Možemo reći, postoji drugi argument, vlast sada kandiduje za predsednika Skupštine svog najjačeg kandidata. U tom smislu, formalno gledajući, oni pokušavaju koliko mogu da tu nešto učine“, izjavila je.

Poručila je da ova poslanička grupa želi da gradi „treći put“ na političkoj sceni.

Narodna skupština raspravlja danas o izboru predsednika parlamenta u sazivu izbaranom 17. decembra, a vladajuća većina predložila je na to mesto Anu Brnabić, dosadašnju premijerku u više mandata.

Sva dešavanja iz Skupštine pratite na Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari