Nevena Đurić (SNS) nazvala desnu opoziciju antisrpskom, kaže da nemaju ljudskosti 1foto SNS

Nevena Đurić, potpredsednica Srpske napredne stranke, oglasila se opširnom pisanom izjavom, gde je, između ostalog, parlamentarne stranke desnice optužila za antisrpstvo, a njihove lidere nazvala „antidržavnicima“, navodeći i da nemaju ni trunke ljudskosti.

Pisana izjava Nevene Đurić, objavljena je na Tviter nalogu vladajuće Srpske napredne stranke, ubrzo nakon što su predstavnici desne parlamentarne opozicije održali konferenciju za novinare.

Njena opširna izjava glasi:

Antidržavnici i antisrbi: Zavetnica, Dveri, Novi DSS i POKS su u svojoj podmuklosti i pokvarenosti prešli sve moguće granice. Ni trunke ljudskosti, morala i obzira nemaju prema našem narodu koji se sa tugom, suzom u očima i knedlom u grlu priseća svakog 17. marta. Svake godine.

A ovaj, propali kvartet sa nerealno visokim mišljenjem o sebi, baš taj dan i datum najsramnije zloupotrebljava. Pozivaju na švrćkanje ulicama glavnog grada, dok narod Srbije tuguje i pali sveće!

Pritom, sve vreme, najsramnije lažu, lažu, i samo lažu!

Poručuju da „vladajući režim ima nameru da baci ljagu na ovaj skup“ – nije potrebno da bilo ko, bilo šta učini kad je njihove nečovečno ponašanje u pitanju! Sami o sebi uvek sve najbolje kažu! Posebno kada su upaljene kamere, pa jurnu na predsednika Republike Srbije, a zauzvrat dobiju pohvalu u Kurtijevim, tajkunskim i svim onim medijima koji jedva dočekaju neki njihov glumački performans.

Ovo što najavljuju u petak je samo – još jedno njihovo jadno glumatanje! Ni pet para ne daju oni za Kosovo i Metohiju!

Da brinu o našoj južnoj srpskoj pokrajini ne bi promovisali Kurtijevu miljenicu Radu Trajković kao lidera trulog Saveza za Srbiju, ne bi oslobađali najveće krvoloke i ubice srpske dece, ne bi potpisivali nekakve sporazume u kojima ni jedne jedine reči nema o Kosovu i Metohiji! Ne bi ćutali i nemo posmatrali pogrom 17. marta pre 18 godina!

Glasni su danas, kada Kurtiju i ostalim prištinskim separatistima, treba dati podršku! Doduše, ne treba da nas iznenadi ako sa Kurtijem, ruku pod ruku u prvim redovima, krenu u svoj prljavi poduhvat. Jer, oni su njegovi, a on njihov! Našla je krpa zakrpu!

Istina je jedna, nepromenljiva! Rekao im je, i ponovio, Aleksandar Vučić: „Ne pada mi na pamet da potpisujem kapitulaciju Srbije!“

Baš ta rečenica njima ne ide u prilog!

Baš zbog te rečenice nemaju mira!

Baš ta rečenica im je trn u oku!

Baš ta rečenica ne prija onima po čijim instrukcijama pokušavaju da destabilizuju Srbiju i nanesu joj što veću štetu!

Baš ta rečenica jer je izgovorio Aleksandar Vučić, i znaju oni, baš kao što zna i cela Srbija da će biti tako, i nikako drugačije!

I da, kreću u šetnju od Hrama Svetog Save: koji je izgrađen i završen zahvaljujući Aleksandaru Vučiću! Danas, zahvaljujući njemu sve radimo poštujući našu istoriju i tradiciju, ne stideći se sebe i svojih emocija, u jedinoj nameri koju imamo – da sačuvamo Srbiju za buduća vremena. I sačuvaćemo je!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari