Nikola Dašić Luftika novi gradonačlenik Kragujevca 1Kragujevac Foto: Wikipedia

Lista Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Za našu decu “, prema poslednjim večerašnjim podacima, ubedljivo je u Kragujevcu pobedila i na lokalnim i na parlamentarnim izborima.

Za listu SNS na republičkom nivou glasalo je oko 60 odsto Kragujevčana koji su danas izašli na birališta, dok je ista lista na izborima za gradski Parlament, na kojoj je prvi Nikola Dašić, zvani Luftika, dobila podršku od 47 posto birača.

Na drugom mestu u Kragujevcu je lista „Svi na ovu stranu” čiji je nosilac bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, zvani Verko Čajetinac, koja je, prema nezvaničnim informacija, dobila oko 20 odsto glasova, dok je Socijalistička partija Srbije, čiji je lokalni frontmen na današnjim izborima ministarka Slavica Đukić Dejanović treća sa nekih sedam – osam posto podrške birača, koliko je i bilo očekivano.

Svojevrsno iznenadđenje lokalnih izbora u Kragujevcu je lista „Alternativa” , koja je, po broju osvojenih glasova na četvrt om mestu, i ušla je u gradsku Skupštinu.

Cenzus za ulazak u lokalni Parlament prešle su i liste POKS-a i „300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje” ,kao i „KG priča” , koja je na izbore izašla kao manjinska stranka, te će, po tom osnovu, i sa jedan do dva posto osvojenih glasova da udje u u lokalnu Sklupštinu.

Radi se, naravno, o preliminarnim rezultatima, a na izbore u Kragujevcu danas je izašlo nešto manje od 50 odsto od ukupno 153.366 birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari