Jankov: Nisu nasilnici kao što ih prikazuju 1Foto: M. Pudar

Zrenjaninci su danas izašli na ulicu da daju podršku uhapšenim sugrađanima Milanu Pernatu i Miljanu Čičiću, za koje kažu da nisu nikakvi nasilnici kao što ih pojedini mediji prikazuju.

Skup podrške organizovao je portal “Zrenjanin danas”, čiji urednik Aleksandar Jankov je prisustvovao njihovom hapšenju 17. marta u Beogradu.

– Ovo danas nije politički skup, ovo je skup nas prijatelja, porodice, saradnika Milana Pernata i Miljana Čičića koji se trenutno nalaze u možda najtežem trenutku u životu. Svrha i cilj ovog okupljanja je podrška našim drugovima i ovim skupom želimo da im pokažemo da smo mislima uz njih, da im ovo okupljanje da energiju da izdrže do kraja. Lično ih poznajem dovoljno dobro da mogu uzeti slobodu da kažem da njih dvojica nisu nasilnici, nisu ubice ni u pokušaju kako ih sada određeni mediji i politički akteri predstavljaju. Oni su dobri prijatelji, dobre komšije, oni su naša braća i ovo je minimum onoga što svako ko je hrišćanin i čovek može uraditi za ove dve ljudske gromade. Uz podršku porodice Pernat organizovali smo ovo okupljanje kako ono ne bi preraslo u nešto što bi moglo da naškodi dvojici naših prijatelja – rekao je za Danas Aleksandar Jankov.

Okupljanjem u centru grada, na mestu ispred Robne kuće Beograd gde se sedam predhodnih nedelja održavao protest “1 od 5 miliona” u čijoj organizaciji su aktivno učestvovali Pernat i Čičić, Zrenjaninci su još jednom poručili da nema mesta podelama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari