Nova stranka: Zbog Vučićeve posete pretnje otkazom za dolazak na posao u Vladu Vojvodine 1Foto: Logo

Nova stranka saopštila je da je „od uznemirenih građana Novog Sada dobila zabrinjavajuće informacije da je zaposlenima u Vladi Vojvodine u nezvaničnom saopštenju zabranjeno da sutra dođu na svoja radna mesta, jer u posetu dolazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

„Kako su nam rekli, čak je zaprećeno i otkazom onima koji se usude da prekrše naredbu, što svedoči o stepenu samovolje jednog čoveka koji privatizuje čitavu državu, pretvarajući je u svoju ličnu prćiju“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju Nove stranke „zaposleni u Pokrajinskoj vladi nisu dobili informaciju kakva je vrsta sastanaka u pitanju, koji će biti održan u prisustvu predsednika Vučića, ali je zasigurno da će zbog toga stati sve obaveze i radne dužnosti koje imaju“.

Po oceni Nove stranke, i sama formulacija pretnje otkazom dovoljna je da bude jasno o kakvoj strahovladi je reč, i kako se dodaje, „današnji slučaj iz Novog Sada samo jedan u moru sličnih primera, ali će režimu koji misli da će strahom doveka vladati biti zadat odlučujući politički udarac“.

„Tada će Srbija konačno moći da nastavi putem kojim je krenula posle 5. oktobra 2000. godine, putem Evrope 21. veka kojoj i pripada, a u kojoj će svaki pojedinac moći slobodno da radi i govori, bez ucena i straha za svoje radno mesto ili život“, saopštila je Nova stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari