Novaković: Postoji uzbunjivač i dokazi o malverzacijama 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podneta je anonimna krivična prijava protiv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, njegovog savetnika i direktora „Šajkaške“ Slobodana Milića kao i Milićeve supruge Biljane, koji se terete za krivično delo trgovine uticajem.

O aferi o navodno mutnim radnjama oko placeva javnost je obavestio predsednik Gradskog odbora Narodne stranke i bivši gradonačelnik Borislav Novaković, kome se, kako tvrdi, obratio uzbunjivač iz Gradske kuće.

Novaković je naveo da postoje dokazi da su Milići kupovali poljoprivredno zemljište koje je pretvarano u građevinsko, a zatim je parcele eksproprisao Grad Novi Sad po znatno višim cenama, čime je Milićeva firma Capitel light team d.o.o. stekla enormnu dobit.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odbacio je te optužbe tvrdeći da su iskonstruisane, pokazao uverenje iz Osnovnog suda da se protiv njega ne vodi krivični postupak niti istraga, ali nije demantovao da postoji krivična prijava.

On je optužio Novakovića da je izmislio ovu aferu kako bi skrenuo pažnju sa procesa koji se protiv njega vodi zbog navodnih nepravilnosti oko izgradnje Bulevara Evrope dok je bio direktor Zavoda za izgradnju grada. Novakovića je tužio i Andrej Vučić, brat Aleksandra Vučića, zbog izjave da je „Andrej Vučić, bez ikakvih formalnih ovlašćenja, na vrhu neformalnog sistema odlučivanja u Vojvodini“, koje se vodi pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu.

Novaković je najavio da će na svom tviter nalogu nastaviti da objavljuje dokumenta koja potvrđuju navode o trgovini uticajem gradonačelnika Vučevića i njegovog savetnika Milića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari