Novi DSS ima poruku za Šapića: Ne bi se našao u drugom krugu izbora da se glasa za ime i prezime 1foto FoNet Milica Vučković

Novi DSS oglasio se danas jer ih je, kako se navodi u saopštenju, nekoliko političkih aktera, ničim izazvano, pominjalo u različitim kontekstima, kao i predsednika stranke Miloša Jovanovića.

Kako se dodaje, kada je o proevropskoj opoziciji i legitimnim protestima građanima reč, naglašavamo da Novi DSS nije tražio da učestvuje u organizaciji protesta već je isključivo, i to na samom početku dao konkretan predlog o tome kako bi stvari trebalo da se odvijaju.

„Taj predlog nije prihvaćen i proevropska opozicija sama snosi odgovornost za proteste. O ovoj temi bolje je više ne dodavati ništa jer ne bi bilo pohvalno za tu istu proevropsku opoziciju“, navode u Novom DSS.

Kada je reč o izjavi gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o tome da bi bilo dobro glasati na izborima za ljude po imenu i prezimenu, u Novom DSS kažu da mogu samo da izraze zadovoljstvo da se aktuelni gradonačelnik Beograda slaže da jednom od najvažnijih tačaka programa Novog DSS-a koja podrazumeva prelazak na većinski izborni sistem.

„Tamo gde Aleksandar Šapić sasvim izvesno greši je da bi se u takvom izbornom sistemu on našao u drugom krugu izbora za gradonačelnika Beograda. Tamo gde Aleksandar Šapić sigurno greši se odnosi na procenu stava birača Novog DSS-a. Isti će uvek glasati za Miloša Jovanovića koga po biografiji odnosno po imenu i prezimenu s razlogom smatraju daleko ispred kandidata koje aktuelnu gradonačelnik zamišlja ili priželjkuje u imaginarnom drugom krugu beogradskih izbora“, zaključuju u Novom DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari