Novinar iz Zubinog Potoka nakon napada na kosovsku policiju: Stanovništvo je uznemireno, akcija policije zbunjujuća 1Andrija Lazarević, Foto: Nova.rs

Lokalno stanovništvo u Zubinom potoku je uznemireno „imajući u vidu istoriju sukoba i osetljivost situacije, pogotovo kada je reč o odnosu sa specijalnim jedinicama“, kaže za Danas novinar lokalnog medija Zubin Potok Info Andrija Lazarević, koji napominje da su gotovi svi napadi na kosovsku policiju koji su se prethodno dogodili – bili su u Zubinom Potoku.

„NIje nimalo prijatno kada se u naseljenom mostu razvuče žuta traka, a to isto mesto bilo je poprište najvećih sukoba u prošloj deciniji“, kaže Lazarević.

On kaže i da su postupci kosovske policije „u najmanju ruku zbunjujući“.

„Osim par pompeznih izjava i optužbi na račun Beograda, nije baš najjasnije na koji način povišeno obezbeđuju svoje redove, jer napada je do sada bilo 6 i podsetiću vas da se radi o kamenicama, eksplozivnim napravama i bojevoj municiji“, zaključuje ovaj novinar iz Zubinog Potoka.

Podsetimo, danas je iz vatrenog oružja pucano na kosovsku policiju u selu Zupče, koje pripada opštini na Kosovu i Metohiji Zubinom Potoku. Ovaj, od početka meseca šesti napad osudili su i beogradski i prištinski zvaničnici. Srpska lista i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković ogradili su se od napada, rekavši da Srbi sa njima nemaju veze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari