Novopazarska opozicija pisala tužilaštvima 1Foto: N. Kočović

Opozicione Stranka pravde i pomirenja (SPP) i SDA Sandžaka zatražile su od Osnovnog i Višeg tužilaštva informacije o tome da li su pokrenuli postupke o dešavanjima tokom nedavnih poplava u Novom Pazaru kada su se dvojica muškaraca udavila.

Oni su dva tužilaštva pitali da li su, po službenoj dužnosti, pokrenuli određene postupke kako bi utvrdili činjenice i okolnosti koje su dovele do smrti dvojice građana Novog Pazara, kao i da li su saslušali osobe iz Gradske uprave i Štaba za vanredne situacije kako bi utvrdili da li ima njihove krivične odgovornosti.

“Ukoliko tužilaštva po službenoj dužnosti nisu preduzela nikakve mere, odbornički klubovi SPP i SDA Sandžaka podneće krivične prijave protiv odgovornih u lokalnoj samoupravi i Štabu za vanredne situacije”, saopšteno je iz te dve partije.

U velikim poplavama, koje su zadesile Novi Pazar 19. januara, život su izgubila dvojica muškaraca koji su upali i udavili se u nabujaloj Trnavici.

Nekoliko dana kasnije, SPP i SDA Sandžaka su zahtevale ostavke nadležnih, tvrdeći da nisu preduzeli adekvatne mere kako bi se sprečilo izlivanje reka, tražeći i da se održi vanredna sednica Skupštine Novog Pazara na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izveštaj o preduzetim merama.

Sednica je, na zahtev trećine odbornika, zakazana, ali nije održana, jer nije bilo kvoruma za rad pošto se članovi lokalnog parlamenta iz vladajuće većine nisu pojavili.

Iz SPP i SDA Sandžaka su nakon toga ocenili da vladajuća većina “beži od odgovornosti”, a iz Sandžačke demokratske partije zahteve opozicije nazvali “političkim performansom”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari