U prisustvu meštana Starog Gradskog i državnih zvaničnika Srbije episkop raško-prizrenski Teodosije služio je u subotu parastos za 14 Srba ubijenih 23. jula 1999. na njivama u okolini ovog sela, nedaleko od Lipljana.

„Na tom polju suočili su se dobro i zlo, žeteoci života i smrti. I posle 12 godina, služeći parastos žrtvama, sećamo se tog velikog bola za sve nas. To je duboka rana koja se ne može zaceliti, ne samo zato što su nevine žrtve izgubile život već zato što do dana današnjeg nisu kažnjeni zločinci koji su to učinili. To je naš bol, tuga, duboka rana koja i dalje krvari“, poručio je vladika Teodosije, prenose agencije.

Parastosu žeteocima iz Starog Grackog prisustvovali su: sekretar Skupštine Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Veljko Odalović, pomoćnik ministra za KiM Dragan Petković i načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić. Komandant Kfora, nemački general Erhard Biler, koji je i ranije službovao na KiM, izjavio je da je sad prvi put čuo da groblje u Starom Grackom, na kom su sahranjeni i ubijeni žeteoci, još nije razminirano i najavio da će se potruditi da se to što pre sredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari