Aleksandar Vučić večeras u 21 čas na RTS-u, a sutra sa Srbima s Kosova 1foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovaće večeras u 21 čas na prvom programu Radio-televizije Srbije u emisiji „Četvrtkom u 9“.

Sutra će se Vučić sastati u Beogradu sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Sastanak Vučića i predstavnika Srba sa KiM predviđen je za 13 časova, u Palati Srbija, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

 

Gostovanje dolazi nakon današnje posete predsednika Gvineje Bisao Umara Sisoka Embala Beogradu. Danas je predsednik Srbije takođe u zvaničnu posetu primio je danas američkog senatora Stiva Dejnsa i naglasio da su za Srbiju odnosi i saradnja sa SAD od najveće važnosti.

Vučić je senatoru Dejnsu predstavio aktuelna kretanja u regionu, istakavši da Srbija na Zapadnom Balkanu promoviše pozitivnu agendu saradnje, kao preduslov za mir i stabilnost, navodi se u saopštenju.

On je istakao da SAD svojim investicijama umnogome doprinosi napretku naše ekonomije i izrazio nadu u dolazak novih američkih investitora.

Dvojica sagovornika su razgovarala o različitim aktuelnim globalnim pitanjima, uključujući i energetsku bezbednost.

Razgovor na RTS-u i dolazi nakon poslednje runde dijaloga u Briselu, gde su se šefovi pregovaračkog tima Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bisljimi bavili tehničkim pitanjima, i u pogledu Zajednice srpskih opština i sporazuma o nestalim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari