novi pazarfotro BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Posle sporazuma, između SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP),o formiranju većine u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), njihovi odbornici su krenuli u zajedničku akciju i u gradskom parlamentu.

Nadležnim skupštinskim službama podneli su zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada i ostavku gradonačelnika Nihata Biševca.

No konferenciji za novinare, ispred zgrade gradske uprave,

Rekli su da Biševac „bez odlaganja treba da podnese ostavku“ zato šro je “ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana uzrokovano neodgovornim odnosom i nesposobnošću organa grada, da preventivnim delovanjem zaštite građane, njihove živote i imovinu”.

-Shodno tome, smatramo da je neophodno da Skupština grada održi vanrednu sednicu o ovim pitanjima i da gradonačelnik podnese izveštaj. Od Biševca tražimo da zbog objektivne odgovornosti, u pogledu ugroženosti građana Novog Pazara, njihovih života i imovine, hitno podnese ostavku i mandat gradonačelnika vrati Skupštini grada i građanika – obrazložila je zahtev odbornica SDA Sandžaka Dinheta Pulić.

Odbornici te dve partije smatraju da je novopazarski gradonačelnik kriv zbog dve žrtve reke Trnavice u poslednjim poplavama, ali i za pogibiju devojčice u naselju Mur, u decembru prošle godine, i za požar u stambenom bloku „Bor“, kada su živote izgubile dve osobe, a više povređeno.

Konferencija za novinare prošla je bez novinarskih pitanja, jer su organizatori odlučili da samo oni mogu da govore.

SDA Sandžaka i SPP su opozicija u novopazarskom gradskom parlamentu. Za inicijativu njihovih odbornika, novopazarski gradonačelnik je čuo od novinara. Nije mogao da je komentariše, jer se nalazi na terenu sa ekipama koje otklanjaju posledice poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari