Odborničkoj listi „Ujedinjeni za Sevojno“ nedostaju potpisi 1Foto: Privatna arhiva

Odborničkoj listi „Ujedinjeni za Sevojno- Bogosav Mihailović“, na kojoj su kandidati koalicije DS i SSP, kako je utvrdila izborna komisija te užičke gradske opštine, u kojoj će se lokalni izbori održati 3.aprila, nedostaju četri potpisa.

Uz listu sa 19 kandidata za odbornike, od kojih je 18 iz Demokratske stranke i jedan iz Stranke slobode i pravde, predati su danas potpisi 214 građana.

Međutim, izborna komisija je utvrdila da je deset lica podržalo drugu izbornu listu, šest imaju prebivalište u drugoj lokalnoj samoupravi i dva lica su podržala dva ili više puta tu listu.

Komisija ja utvrdila da je listu podržalo 196 birača sa pravno valjanim potpisima i da nedostaje najmanje četiri potpisa.

Toj koaliciji je komisija naložila da u roku od 48 sati, odnosno do ponedeljka, dostavi najmanje četiri nedostajuća i pravno valjana potpisa birača.

Zakonom je previđeno da u lokalnim samoupravama koje imaju manje od 20.000 birača, a Sevojno ima oko 5.700 građanа s pravom glasa, izbornu listu potpisima mora da podrži najmanje 200 birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari