Oglasio se Željko Mitrović povodom spota o Oliveru Ivanoviću i nastavka rijaliti programa 1Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Vlasnik Pink medija grupe Željko Mitrović izjavio je večeras da je spot o lideru Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliveru Ivanoviću, koji je emitovan na Pink televiziji neposredno pre njegovog ubistva, „bio jedan od hiljadu političkih kontraspotova“.

U spotu emitovanom u dnevniku te televizije neposredno pre Ivanovićevog ubistva 2018. godine, on je označen kao neko ko je nepošten, ko ima podršku Prištine i ko je izdao poverenje Srba na Kosovu.

Mitrović je u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink govorio o protestu „Srbija protiv nasilja“, koji je u subotu održan ispred te televizije, navodeći da su okupljeni uzvikivali „ubice, ubice“.

„Ako su mislili na saobraćajnu nesreću, nesrećan slučaj koji je imao moj sin, onda to nije mnogo fer pošto je ovo politički skup i takvih nesreća je bilo na hiljade, a samo o jednoj se govori već punih koliko godina“, rekao je Mitrović govoreći o nesreći u kojoj je poginula 17-godišnja devojka, a njegov sin dobio 12 meseci kućnog zatvora.

Prema njegovim rečima, na protestu ispred zgrade televizije Pink u subotu je bilo manje od 2.000 ljudi, dok je u zgradi Pinka bilo 2.500 ljudi koji su došli da se solidarišu sa zaposlenima na Pinku i njim lično.

Mitrović je izjavio i da je ranije najavio da će rijaliti program „Zadruga“ biti prekinut, odnosno da će biti prekinuta sezona koja je tada bila u toku, a ne ukinut u potpunosti.

„Serijal koji je bio u toku bio je zbog veoma specifičnih događaja i velike tragedije koja je zadesila Srbiju prekinut pre svega iz solidarnosti prema ukupnom ambijentu, zbog stvarno velike tragedije koja nas je ostavila neme i između ostalog na molbu i predlog predsednika (Srbije Aleksandra Vučića)“, rekao je Mitrović.

Kazao je da će nastavak serijala tog rijaliti programa, koji je ranije najavio za jesen, biti izmenjen i da će vreme odloženog emitovanja biti povećano na između dva i četiri minuta.

„Što znači da ne samo da ćemo imati šanse za ‘bipovanje’ i ‘blurovanje’ svega onoga što je po zakonu predviđeno pre svega za zaštitu maloletnika, nego ćemo imati mogućnost da izbacimo neki problematični deo, ako se desi. Tolerancija na bilo kakav prizvuk nasilja će biti nulta“, naveo je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari