Oni su hteli i mene da zovu na saslušanje..., da bi me rastrgli, kao i uvek, verovatno: Vučić o ukidanju Anketnog odbora 1Foto: Screenshot/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je optužbe da se nagodio sa roditeljima ubijene dece u dva masovna ubistva u Srbiji – da se ukine Anketni odbor u Skupštini Srbije, koji je tim zločinima trebalo da se bavi.

Razgovarao sam sa dvoje, ili troje roditelja ubijene dece u školi Vladislav Ribnikar, nisam ih već dugo vremena video…, rekao je Vučić i dodao da se poslednji put video sa ocem ubijenog dečaka u okolini Mladenovca.

Kako može neko da pomisli da bih ja tako nešto uradio, dodao je – pa zato što bi oni tako uradili – odgovorio je.

A tek to, da tvrdite da bi roditelji pravili nagodbe u vezi sa svojom ubijenom decom…, istakao je predsednik Srbije.

Potom je upitao šta su predstavnici opozicije hteli da glume u Anketnom odboru.

– Jeste li vi sudije, tužioci… Ne razumem… Oni su htele i mene da zovu na saslušanje, da bi me rastrgli, kao i uvek, verovatno… – zaključio je Vučić.

Osvrnuo se i na izjave Zorana Lutovca, predsednika DS, koji je rekao da je predsednik Srbije „gori od superćelijske oluje“, naglasivši da su Srbiju i prethodnih godina pogađale takve oluje, te da ne razume taj pojam – superćelijska.

„Mi svakih pet godina nađemo nešto novo, pa se bavimo besmislicama. Smisao svega je da se pokaže da je Vučić gori i od superćelijske oluje. Ja sam taj dan bio i sa Stoltenbergom, a šta je on uradio tog dana osim toga. Nabavili smo ruske kampove on nosi 5 tona vode, a šta ste vi nabavili? Šta ste uradili povodom regulacije bujičnih potoka i reka. Ja sam gori od superćelijske oluje, a šta ste vi? Jedan kilometar pruge koji ste izgradili gde je? Ne zna niko jer ne postoji. Rekonstruisali su 31 kilometar pruge Batajnica-Golubinci, a mi 806 kilometara i izgradili brzu prugu“, rekao je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nije video ni sa jednim od advokata roditelja dece ubijene početkom maja u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. ;

On je odbacio kao neistine ocene urednika televizije Nova S Slobodana Georgieva da je „direktno ili preko advokata, napravio dil“ sa roditeljima ubijene dece kako bi rad skupštinskog Anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti masovnih ubistava s početka maja, bio obustavljen.

Komentarišući krivičnu prijavu koju je podneo lider Stranke slobode pravde (SSP) Dragan Đilas zbog „krađe“ 5,5 kilometara deonice autoputa od Niša do Merdara, Vučić je rekao da je u pitanju političko delovanje, „malo glupo a mnogo nemoralno“.

„To govori o njihovom neznanju jer je u pitanju poluprofilni autoput. Govorili su da nam taj put nije potreban a ide preko Prištine i Gračanice do Tirane i Drača. Gradićemo i autoput punog profila, posebno deonicu koja povezuje Merošinu sa Prokupljem i Kuršumlijom, ali u ovom trenutku je dovoljan poluprofilni autoput“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari