Vučić: Da sam veče pre nego što su SAD uvele sankcije Vulinu samo najavio sankcije Rusiji, ne bi ga stavili na crnu listu 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Da sam veče pre nego što Sjedinjene Američke Države uvele sankcije šefu BIA samo najavio promene u spoljnoj politici i uvođenju sanckija Rusiji, ne bi Vulinu bile uvedene sankcije – rekao je predsednik Srbije na TV Prva.

Ali ja sam ćutao, dodao je.

Potvrdio je da su ga veče uoči stavljanja Vulina crnu listu kontaktirale strane diplomate, ali nije hteo da kaže ime osoba sa kojima je razgovarao i koji su mu navodno garantovali da šefu BIA neće biti uvedene sankcije, ako on (Vučić) samo najavi mogućnost da Srbija uvede sankcije Rusiji.

Dakle, samo da najavim, ne da ih i uvedemo, rekao je Vučić.

Potom je rekao da je Aleksandar Vulin – korektan čovek.

– Da je država u opasnosti, rekao bih mu podnesi ostavku… Ja neću da bilo koji pojedinac bude ispred države – naveo je Vučić

On je navedeno izjavio u kontekstu pritiska Srbije da uvede sankcije Rusiji, čemu, kako je rekao, uspešno odoleva.

Vučić je upitao: „Šta bih ja trebalo da radim (povodom takve poruke) da kleknem i molim za milost da bih ostao duže na vlasti“, i ocenio da se tako nešto ne može desiti.

„Evo već 11 godina, ovde u javnosti, govore da sam došao na vlast jer sam nešto obećao strancima da ću uraditi. Pa tako mali Đokica zamišlja politiku“, rekao je Vučić.

Predsednik je izjavio da su američke sankcije direktoru Bezbednosno informativne agencije Aleksandru Vulinu poruka upućena njemu, ali da Srbijom „neće upravljati stranci, bar dok je on predsednik“, već njeni građani.

On je odbacio optužbe da se nagodio s roditeljima ubijene dece u dva masovna ubistva u Srbiji – da se ukine Anketni odbor u Skupštini Srbije, koji je tim zločinima trebalo da se bavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari