Opet varnice između koalicionih partnera: Dačić kaže da nije razgovarao sa Vučićem, Glišić odgovara Fili 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) izjavio je danas da nije razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem o najavljenom Pokretu za državu.

„Povodom ovog Pokreta o kojem se priča, ljudi čitaju razne medije i objavljuju ‘rekla kazala’. Iz toga se stvara jedan potpuno pogrešan utisak i pritsup – ‘eto SPS će da se utopi u neki pokret, pa da neko vrši pritak'“, rekao je Dačić za TV Pink.

On je zamolio članove SPS „da se ne bave temema koje nisu u njihovoj nadležnosti“, navodeći da ako treba o nečem da se razgovara, razgoraće on i Vučić kao i novi predsednik SNS Miloš Vučević.

Naglasivši da dve stranke imaju „veoma korektnu saradnju“, on je podsetio da je i prošli put, kad su bili izbori, predlagao da se „razmišlja o nekom zajedničkom pristupu, zavisno od toga kako opozicija nastupa na izborima, da li će se oni ujedinjavati“.

On je zahvalio na tome što je Vučić predložio da se nedavno otvorena obilaznica oko Beograda nazove po Milutinu Mrkonjiću.

„To je politička poruka za jačanje naših odnosa. Bez obzira da li će se ići na jednu listu, dve, tri, nije bitno, bito je da odnosi budu odnosi savezništva i rešenosti da ćemo i ubudućnosti da sarađujemo“, rekao je Dačić.

Informativna služba Srpske napredne stranke prenela je izjavu Darka Glišića, predsednika Izvršnog odbora SNS, datu Informeru.

Darko Glišić reagovao je na izjavu advokata i funkcionera Socijalističke partije Srbije Tome File da socijalisti nipošto ne treba da ulaze u Pokret za državu i narod.

Toma Fila je pet puta ponovio da Socijalistička partija Srbije ne sme ni po koju cenu da uđe u Narodni pokret za državu.

Ja sad pitam Tomu Filu, a ko vas je zvao u Pokret?

Od Skupštine Srpske napredne stranke održane pre tačno mesec dana pa do danas razgovarao sam sa predsednikom Vučićem ne manje od 70 puta.

I ni jednom nije nagovestio, a kamoli pomenuo da Socijalistička partija Srbije može biti deo Pokreta.

Ako je ovo pokušaj da se preporuče, onda su izabrali loš način da to urade jer Pokret treba da bude u službi naroda i države, a ne pojedinaca poput Tome File, kaže se u Glišićevoj izjavi koju prenosi Informativna služba SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari