Osmani: Vučić je uz Putina, kao što je Putin bio uz Miloševića 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednica Kosova Vjosa Osmani optužila je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srbiju da su, kada je reč o ratu u Ukrajini, uz ruskog predsednika Vladimira Putina i Rusiju, kao što je Putin podržavao Slobodana Miloševića, prenosi Reporteri.

Osmani je kazala da Ukrajina ima bezuslovnu podršku Kosova i istakla da je „demokratski svet 1999. godine stao na stranu Kosova i štitio ih od istrebljenja“ koje je pokušala da učini „genocidna vlast Slobodana Miloševića“.

„Danas je demokratski svet na strani Ukrajine jer je zakon na toj strani. Za Kosovo 1999. godina, a za Ukrajinu godina za nama trebalo bi da nas nauči mnogim lekcijama. Iznad svega, ne smemo zaboraviti da oni koji su bili uz Miloševića 1999, stoje uz Putina danas 2023. Moramo shvatiti jednom za svagda da oni koji se jednom zalažu za genocid, ne mogu nikada da postanu agenti mira“, kazala je Osmani.

Osmani je, povodom godišnjice rata u Ukrajini, još jednom izrazila podršku Kosova toj zemlji koju je, kako navodi, okupirala Rusija.

„Ničim izazvan rat u Ukrajini pokazuje opasnost od autoritarnih režima poput Putinovog koji nastoje da prošire moć, uticaj i teritoriju kršeći prava i suverenitet drugih nacija i čineći gnusne zločine da bi postigli te ciljeve“, kazala je Osmani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari