Osnovno tužilaštvo u Prištini počelo istragu protiv Tačija i Veseljija po prijavi Kurtija i Konjufce 1Foto: FoNet/AP

Pokret Samoopredeljenje saopštio je danas da je Osnovno tužilaštvo u Prištini pokrenulo istragu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i lidera Demokratske partije Kosova i bivšeg predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljia zbog izjava da iza organizacije „Oko naroda“ stoje predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti i potpredsednik stranke Glauf Konjufca.

Kurti i Konjufca su podneli krivične prijave zbog izjave koje su Tači i Veselji pod zakletvom dali pred Osnovnim sudom u Prištini u predmetu protiv članova organizacije „Oko naroda“.

U toj izjavi Tači i Veselji su konstatovali da Kurti i Konjufca stoje iza te organizacije koja je prema optužnici izvršila atentat na prištinskog advokata Azema Vlasija, a na spisku onih koje je trebala likvidirati, prema tužilaštvu, nalazili su se najviši zvaničnici Kosova.

„Konačno dobra vest, nakon sedam meseci tužilaštvo je počelo da se bavi ovim slučajem i stigao je poziv da predstavnici Pokreta, Aljbin Kurti i Glauk Konjufca, sutra izađu pred tužilaštvo i daju svoje svedočenje o slučaju za krivičnu prijavu koju smo podneli“, navodi se u saopštenju PS.

Samoopredeljenje podseća da su Hašim Tači i Kadri Veselji 28. decembra 2018. godine pod zakletvom lažno izjavili da su Kurti i Konjufca deo te terorističke organizacije.

To je prema PS bio pokušaj dvojice najviših zvaničnika Kosova da politički eliminišu PS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari