Pavić: Grupa oko Nestorovića neće ulaziti u koaliciju sa SNS u novom sazivu Skupštine Beograda 1foto B.P./ATAImages

Jedan od osnivača pokreta „Mi – Glas iz naroda“ Aleksandar Pavić izjavio je danas da grupa oko Branimira Nestorovića neće ulaziti u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u novom sazivu Skupštine Beograda jer, kako je rekao, građani na lokalnim izborima 17. decembra nisu glasali za to.

Pavić je posle rascepa u tom pokretu rekao da grupa oko Nestorovića ostaje „apsolutna opozicija“ ali i da neće raditi „protiv države“.

„Nećemo da formiramo vlast sa vladajućom strankom ni sa prozapadnom opozicijom jer oni više slušaju nekog iz inostranstva. Mi smo apsolutno opozicija, ali protiv države nećemo da radimo. To je bio naš stav i tu nije bilo razilaženja, to je bio jedinstven stav“, rekao je Pavić za Prvu televiziju.

Ocenio je da su posle rascepa u pokretu „Mi – Glas iz naroda“ novi lokalni izbori u Beogradu neophodni jer će posle njih, po njegovim rečima, pozicije biti „mnogo jasnije“.

„Ljudima će biti jasnije ko je za šta. Kad se ovih šest odbornika (Mi – Glas iz naroda) podelilo u tri grupe, postavlja se pitanje koga zastupa“, kazao je Pavić.

On je rekao da je rascep u pokretu mogao da bude rešen na „mnogo elegantniji način“.

„Postali smo politički rijaliti a to nam nije bio cilj. Do toga nije moralo da dođe šta god se dogodilo na tom sastanku. Mogli smo bez javnog skandala da se dogovorimo da imamo dva poslanička kluba, time bismo imali i više poslaničkog vremena za raspravu“, rekao je Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari