Pavle GrbovićFoto: FoNet/ Milica Vučković

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović upitao je hoće li ministar Aleksandar Martinović tražiti ostavke članove vlade koji nemaju decu.

On je to napisao na svom Tviter nalogu i dodao pitanje hoće li ostali tražiti njegovu ostavku zbog bruke koju je priredio.

„Hoće li Martinović na sledećoj sednici Vlade da traži ostavku svih onih ministara koji nemaju decu? Ili će možda ostali da traže njegovu ostavku zbog bruke koju je danas pripredio“, napisao je Grbović.

On je reagovao na izjavu ministra za državnu upravu i loklanu samoupravu koji je na jučerašnjoj sednici Skupštine Srbije prozivao opozicione poslanike koji nemaju decu, ističući da on „hrani troje“ a da neki drugi hrane pse i mačke. Zbog burne reakcije sa sednice je udaljen Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje“, rekao je Martinović obraćajući se poslanicima opozicije.

Ova Martinovićeva izjava izazavala je brojne reakcije javnosti i političkih stranaka koji su ukazali da je ovakvo njegovo ponašanje neprihvatljivo i sramotno te da zaslužuje smenu sa mesta ministra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari