Petronijević: Sve što se događalo u Srbiji sada se ponavlja u Ukrajini 1Printskrin Jutjub/UNS

Svi koji su ratovali protiv Srbije 1999. godine sada se bore protiv Rusije, rečeno je danas tokom skupa „NATO ratovi protiv Srba i Rusa“, čiji je organizator Srpsko-rusko bratstvo.

U Ukrajini se ne odvija sukob Rusa i Ukrajinaca, već između Rusije i NATO, izjavio je profesor geopolitike Srđan Perišić.

Prema njegovim rečima, rat u Ukrajini će označiti krah Sjedinjenih Američkih Država i NATO.

Predsednik Centra za obnovu međunarodnog prava Goran Petronijević je izjavio da u Srbiji počinje da se javlja zaborav na bombardovanje snaga NATO, što je, kako je ocenio, prvi korak u reviziji istorije.

Ogroman deo stanovništva Srbije ne zna elementarne podatke o bombardovanju, izjavio je Petronijević, uz tvrdnju da Srbija nije 1999. bila poražena na Kosovu, ali je poražena po okončanju sukoba.

Kosovo je pre nekoliko dana primljeno u policijsku agenciju Evropske unije Europol, što nijedan medij u Srbiji nije javio. Uskoro će Priština postati deo Interpola, pa će napraviti desetine hiljada poternica za kosovskim Srbima, kako bi Kosovo ostalo bez Srba, rekao je Petronijević, navodeći da će se time zaključiti proces etničkog čišćenja.

Petronijević je izjavio da je Kosovo na silu oteto od Srbije i da se može samo silom vratiti.

Sve što se događalo Srbiji se sada ponavlja u Ukrajini. Na Srbima je NATO trenirao ono što se sada primenjuje na Rusima u Ukrajini, rekao je Petronijević.

Predsednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umetnosti i kulture i bivši potpredsednik Donjeg doma ruskog parlamenta Sergej Baburin je ocenio da je bombardovanje Srbije 1999. godine predstavljalo internacionalnu zaveru, uz kršenje međunarodnog prava.

Da je Vladimir Putin tada bio predsednik Rusije, sve bi bilo drugačije. Tada je Kremlj bio pod kontrolom Zapada, naveo je Baburin.

On je izjavio da se Zapad postarao da uništi pojam državnog suvereniteta.

Ustali smo protiv Zapada i nadam se da će Srbi i Rusi u tome biti jedinstveni, rekao je Baburin.

Poslanik Skupštine Srbije i nekadašnji komandant 125. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije Ljubinko Đurković je izjavio da je Beograd, sukobom sa NATO 1999. usporio za desetak godina pohod alijanse na Rusiju.

Pobedili smo NATO. Oni koji žele da nas poraze ne mogu biti naši prijatelji, naveo je Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari