Pitanje je dana kada će Levijatan krenuti da po ulicama progoni sve koji nisu kao oni 1Foto: Youtube/RSE/Screenshot

Projekat Levijatan je samo još jedan u nizu pokušaja raznih službi i kriminalnog kapitala da svoje razularene plaćenike sada prevede u više organizacione strukture koje će, umesto dosadašnjeg šamaranja Roma po provinciji, sada unaprediti u zastrašivanje kritički nastrojene javnosti, budućih kontrolora izbora ili kakvo drugo destruktivno delovanje – ocenjuje za Danas Đorđe Miketić iz političke organizacije Srce grada, komentarišući osnivanje Skupštine beogradskog odbora političkih organizacija Prava Srbija i Nacionalne odbrane Levijatan, koje se dogodilo proteklog vikenda na opštini Stari grad, u Beogradu.

Prema rečima Marka Bastaća, bivšeg predsednika opštine Stari grad, grupisanje opskurnih likova u ime lažnih nacionalnih ideja, samo je još jedna u nizu instruiranih manipulacija Srpske napredne stranke, koja koristi samo njima u podgrevanju regionalnih i unutrašnjih tenzija.

– Dužnost svih nas je da sa strane stavimo sve političke podele, svoje lične apetite, sve ono što nas razjedinjuje, da sednemo za sto i da napravimo čvrsti desni centar koji će, ako Bog da, napraviti dobar izborni rezultat na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima – rekao je pre dva dana predsednik Prave Srbije, Dušan Marković.

Predsednik Nacionalne odbrane Levijatan Pavle Bihalji rekao je da će se zalagati za doslednu primenu zakona kada je u pitanju zaštita životinja, slobodu izbora kada je u pitanju vakcinacija, kao i pravo na dostupnost svih informacija o njihovom poreklu, sastavu i neželjenim dejstvima, da se ilegalni migranti ne naseljavaju u Srbiji, za strože kazne za zlostavljače, pedofile, nasilnike i silovatelje, očuvanje porodice, porodičnih vrednosti i srpske tradicije.

Đorđe Miketić za naš list napominje da je ovo udruživanje urađeno sa ciljem dodatne kriminalizacije društva i destabilizovanja pravne države.

Pitanje je dana kada će Levijatan krenuti da po ulicama progoni sve koji nisu kao oni 2

– Pretpostavljam da su krenuli sa Starog grada, jer se tu osećaju domaćim – ističe Đorđe Miketić.

Prema rečima Marka Bastaća, reč je o kratkoročnom projektu Aleksandra Vučića, koji za svrhu ima zamajavanje naroda, a u isto vreme služi za kritikovanje opozicije koja nije na vlasti već devet godina.

– Opasno je što ova organizacija promoviše Dragana Vasiljkovića koji se diči ubicom Zorana Đinđića. Sramotno je što, iako deklarativno pozivaju na nekakvo ujedinjenje, ovi ljudi upravo rade na jačanju podela u društvu i dodatno crtaju metu na čelo ljudima koji su, poput profesora Dragoljuba Mićunovića, svoj život posvetili tome da ovo društvo bude demokratsko. Njima je tragedija društva što je Dragoljub Mićunović i dalje živ, a suštinska tragedija društva je što rasistički projekti nisu zakonom zabranjeni – ističe naš sagovornik.

Pitanje je dana kada će Levijatan krenuti da po ulicama progoni sve koji nisu kao oni 3

foto FoNet

Kako dodaje, blago je reći “da sam užasnut što ovakva bizarna skupina uopšte ima mogućnost učešća na izborima, a dokaz da se rugaju demokratiji u Srbiji je i to što im se prvi događaj odigrao u poslednjoj slobodnoj oazi demokratije, baš u opštini Stari grad”.

– Ovakve organizacije imaju za cilj da šire versku, rasnu i nacionalnu mržnju i pitanje je dana kada će po ulicama krenuti da progone sve koji nisu kao oni. Lažna briga o porodičnim vrednostima, životinjama i očuvanju bezbednosti samo je paravan za agresivnu anti-evropsku i anti-civilizacijsku politiku i podilaženje stavovima zbunjenih, neinformisanih i gladnih građana ove zemlje. Ne zaboravite, nikada ih nećete čuti da kritikuju Aleksandra Vučića – zaključuje Marko Bastać.

Podsetimo, Levijatan je u organizacija koja se skrivajući iza navodne zaštite životinja, napada izbeglice, gej populaciju i ugrozava ljudska prava.

Njihovo nasilno ponašanje prepoznato je uveliko a poslednje se odnosilo na napad Pavla Grbovića, predsednika Pokreta slobodnih građana jer je od republičke tužiteljke Zagorke Dolovac tražio zabranu njihovog delovanja.

Na osnivačkoj Skupštini Levijatana i Prave Srbije učestvovali su i muzičar Bora Đorđević, koji je pročitao dve pesme, a govorio je i Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je rekao da je na skup došao „u svojstvu prijatelja“.

Ovaj osuđeni ratni zločinac nedavno je došao u fokus javnosti zbog namere deljenja majice sa likom Zvezdana Jovanovića, ubice premijera Zorana Đinđića i inicijative za njegovo oslbođanje iz zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari