POKS: Nesazivanje prolećnog zasedanja Skupštine znak da vlast ne sme pred poslanike 1foto FoNet Božidar Petrović

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da je nesazivanje redovnog zasedanja Skupštine Srbije, koje je zakonski moralo da počne 1. marta, dokaz da vlast ne sme da izađe pred poslanike i narod.

U skupštinsku proceduru još u februaru su ušla dva međunarodna sporazuma vezana za priznavanje ličnih karata i diploma zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je i lažna država „Republika Kosovo“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

On je naveo da Skupština treba da potvrdi i u Službenom glasniku u odeljku „Međunarodni sporazumi“ objavi „međunarodni ugovor države Srbije sa svojom državnom teritorijom Kosovom i Metohijom, što ne postoji nigde na svetu“.

Ocenio je da je to „konkretan primer početka primene francusko – nemačkog sporazuma koji je očigledno prihvaćen mnogo ranije nego što smo mislili“.

Mihailović je ocenio da nesazivanje redovne sednice Skupštine i „ignorisanje zahteva 28 poslanika opozicije“ za vanrednim sednicama Skupštine i njenog Odbora za Kosovo i Metohiju jesu dokaz da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „boji skupštinske debate i naroda koji će biti u prilici da čuje istinu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari