"Ponesite pištaljke i transparente": Protest "Užice protiv nasilja" 29. juna ispred Skupštine grada 1Foto: Privatna arhiva

Osmi protest „Užice protiv nasilja“ održaće se u četvrtak, 29. juna od 19 časova ispred Skupštine grada.

U pozivu građanima se ističe da „vlast pojačava orkestrirano nasilje, vređa, napada i targetira učesnike protesta i govornike na protestnim okupljanjima“.

„To dokazuje i najnoviji slučaj napada poznatog čajetinskog nasilnika, a člana Glavnog odbora SNS Đorđa Dabića na našeg sugrađanina i studenta Pavla Cicvarića, samo zato što je govorio na sedmom protestu „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu, tokom koga je dvadesetjednogodišjni Pavle proglašen za večitog studenta, uz iznošenje brojnih neistina o njegovoj porodici“, navodi se u pozivu.

„U isto vreme“, dodaje se, „Dabić je poznat javnosti zbog napada štanglom na sedamdesetogodišnjeg Aleksandra Petronijevića, koji je odbio da primi SNS paket sa osnovnim životnim namirnicama, fizičkog obračuna sa Radom Ristanovićem, članom Srpske narodne partije, i skandaloznoj podršci koju pruža prvooptuženom u slučaju ‘Jovanjica’ Predragu Koluviji“.

„To je razlika između dva sveta i dve stvarnosti u kojima živimo, njihovog i našeg“.

„Zato izađimo u što većem broju da pokažemo solidarnost, podršku i rešenost da se nasilje prekine i pošaljemo poruku vlastima da je vreme diktature prošlo“.

„Ponesite pištaljke i transparente. Svi su dobrodošli. Do pobede“, zaključuje u pozivu Organizacioni odbor protesta „Užice protiv nasilja“ koga čine lokalni odbori SSP, DS i Zeleno-levog fronta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari