Popović: Oprečne informacije plaše 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Pripremam interaktivnu nastavu za svoje studente na Hemijskom fakultetu, proučavam za mene do sada manje poznata čudesa onlajn aplikacija koja se mogu u tu svrhu koristiti.

Trudim se da šteta do koje mora doći bude što je moguće manja, a da se ponašam što je moguće razboritije. Vozim slalom između želje da mi se, koliko je moguće, život, i privatni i poslovni, odvijaju što je moguće normalnije i svih ograničenja koja postoje – kaže za Danas Aleksandar Popović, profesor na Hemijskom fakultetu i bivši ministar nauke i funkcioner DSS-a.

Na pitanje koliko je teško ostati priseban u vreme opšte panike, sagovornik Danasa kaže da naravno da strah postoji, kao i uvek kada je neprijatelj nevidljiv.

„Taj strah, barem kod mene, i osećaj neizvesnosti, postoji iz nekoliko razloga. Nisam dovoljno stručan da mogu da procenim opasnost i njeno trajanje, zavisim od informacija koje daju oni koji su se školovali za tretiranje ovakvih situacija. Sa druge strane informacije koje nam epidemiolozi daju su, možda i zbog toga što se sa ovim virusom prvi put sreću, često kontradiktorne, od dužine trajanja i pika epidemije, preko toga da li na temperaturama preko 20 stepeni virus opstaje ili ne, do toga ko zapravo prenosi virus“, ističe Popović.

Dodaje da ta kontradiktornost, barem kod njega, povećava i strah i osećanje neizvesnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari