"Poslušan do neprijatnosti, snishodljiv po službenoj dužnosti": Kako tumačiti izjavu Vučevića da je više pomogao SNS-u od ostalih kolega iz Vlade 1foto FoNet Zoran Mrđa

Miloš Vučević, nesvestan da to čini, jasno saopštava da se radom za partijski interes SNS-a dobija mesto u Vladi Srbije. Poslušan do neprijatnosti, snishodljiv po službenoj dužnosti, više je učinio za sebe nego svi ostali ministri za državu, a osnovno pitanje koje postavljamo jeste šta su uradili za narod i državu. A ako Vučević misli na finansijsku pomoć stranci kroz nameštene tendere i divlju gradnju po Novom Sadu, onda je u pravu, kažu sagovornici Danasa komentarišući izjavu novopečenog ministra odbrane i potpredsednika SNS Miloša Vučevića da je više uradio za stranku od mnogih ministara u vladama.

Momir Stojanović, bivši član SNS i direktor VBA, za Danas kaže da se sa njim slaže ako gospodin Vučević misli na finansijsku pomoć stranci kroz nameštene tendere i divlju gradnju po Novom Sadu, seču šume i divlju gradnju u nacionalnom parku Fruška Gora kao i uništavanje konkurencije firmama bliskim SNS-u.

A Borislav Novaković, poslanik i potpredsednik Narodne stranke, navodi da kada bi u dve reči morao da opiše ličnost Miloša Vučevića, rekao bi trijumf bezličnosti.

– Lojalan do neprepoznatljivosti. Poslušan do neprijatnosti. Snishodljiv po službenoj dužnosti. Više je učinio za sebe nego svi ostali ministri za državu – kaže on za Danas.

Dok poslanik DS Nebojša Novaković ukazuje da Vučević, nesvestan da to čini, jasno saopštava da se radom za partijski interes SNS-a dobija mesto u Vladi Srbije.

– Tako je moguće da u partijskom interesu obezbedite dozvole za gradnju ‘Novog Sada na vodi“, a onda budete nagrađeni mestom ministra odbrane. Gospodin Vučević jeste mnogo više prednjačio u dodvoravanju Aleksandru Vučiću nego Zorana Mihajlović, ali izgleda ipak manje nego Ana Brnabić. Jasno je da će on svoj put ka usponu krčiti i dalje ovom logikom, za koju je verovatno jedino i sposoban – navodi on za Danas.

Da je dosta uradio za stranku, veruje Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret i poslanik grupe „Ujedinjeni“.

– I osnovno pitanje koje postavljamo jeste šta su uradili za narod i državu. Koliko su učinili da spreče uništavanje EPS? Pa i on je te ministre podržavao. Sada se međusobno optužuju. I tih optužbi ko je kome učinio, ko je koristio državu kao „džuboks“ biti sve više. A građani će uvideti svu štetnost tog režima, podređenog stranci i njenim interesima – zaključuje Veselinović za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari