Potpredsednica Bundestaga: U Kragujevac idem da bi naglasila značaj zajedničkog sećanja 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Potpredsednica nemačkog Bundestaga Klaudija Rot rekla je danas da u posetu Kragujevcu, u kojem se obeležava 80 godina od kada su nemačke okupacione snage ubile više hiljada civila, ide sa porukom da se tako nešto više nikada ne ponovi i da bi naglasila značaj zajedničkog sećanja.

Ona je danas razgovarala u Beogradu sa predsednicom vlade Srbije Anom Brnabić o bilateranim odnosima, nastavku političke i ekonomske saradnje, napretku Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i aktivnostima na realizaciji zelene agende.

Brnabić je zahvalila gošći što će sutra posetiti Kragujevac u kojem je pre 80 godina ubijeno više hiljade civila, medju kojima i djaci Kragujevačke gimnazije.

Istakla je da je jedan od dva glavna prioriteta vlade koju vodi, osim vladavine prava, zelena agenda i da je, u vezi sa tim, zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Nemačkom na projektima u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Rot je ukazala da su tokom pandemije u Nemačkoj prioriteti stavljeni na imunizaciju stanovništva i zdravlje ljudi, ali da je takodje uverena da će zelena agenda ostati visoko na lestvici i vladi koja treba uskoro da bude formirana.

Brnabić je ukazala da se u Srbiji jednaka pažnja poklanja kako zelenoj energetskoj tranzicijii tako i zaštiti životne sredine, navedeno je u saopštenju iz Vlade.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.