Potpredsednik DSK: Nisu problem funkcija predsednika i broj ministarstava 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljutfi Haziri je za prištinski portal gazetablic.com izjavio kako prepreka postizanju sporazuma o koaliciji sa pokretom Samoopredeljenje (PS) nisu funkcija predsednika i broj ministarstva koje će dobiti DSK već se radi o razjašnjavanju stavova obe strane kako bi se ublažili bilo kakvi problemi u budućnosti.

I dok se u Skupštini Kosova održava sastanak lidera pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija i DSK, Isa Mustafe, Haziri kaže da su posle sastanka u sredu strane blizu dogovora.

„Nadamo se da bi približavanje koje je došlo tokom finalizacije sporazuma moglo rezultirati postizanjem sporazuma, ali još uvek treba da razjasnimo svoje stavove kako bismo ublažili bilo kakve probleme u budućnosti“, rekao je Haziri.

Naglasio da barijere između stranaka nemaju nikakve veze sa funkcijom predsednika i brojem ministarstava, već da postoje i druge prepreke u razgovorima sa PS.

„To nema nikakve veze sa konkretnim zahtevima, još manje onim što se piše i čita u medijima ili sa brojem ministarstava. To čak nije deo razgovora koji se vode, razgovaramo o drugim preprekama“, rekao je on.

Rekao je da se u DSK nije razgovaralo o imenima ministara, i dodao da sporazum PS DSK prvo treba potpisati, zatim treba da ga prihvati Glavni odbor i predsedništvo stranke a tek onda da se govori o kadrovskim rešenjima.

„Ukoliko se ne postigne dogovor, nećemo odlučivati o imenima“, rekao je Haziri.

U kosovskom parlamentu u toku je treći sastanak Kurtija i Mustafe o konkretnim kadrovskim rešenjima za Vladu Kosova, kao deo sporazuma o koaliciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari