Predrag Delić (NPS): Brutalna krađa iz budžeta grada Kragujevca 1Foto: Z. S. M.

 

Sednica Skupštine grada Kragujevca koja je 30. marta, odložena za danas u 9 sati zbog nedostatka kvoruma ponovo nije održana.

Kao što je Danas već pisao po utvrđivanju broja prisutnih odbornika, kojih je bilo manje od polovine, zamenica predsednika Skupštine grada Kragujevca prof. dr Anđelka Stojković zaključila je odloženu sednicu po hitnom postupku.

Tim povodom – „slučaja Servis”, kao i njegove broje opozcione kolege reagovao je i doktor Predrag Delić, predsednig Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića u Kragujevcu.

– I danas smo videli još jednu potvrdu autokratije, i ne naviknutost na prisustvo opozicije u skupštini grada Kragujevca. Odbornici vladajuće koalicije i lokalne vlasti ni danas nisu došli na zakazanu sednicu. Na nama opozicionim odbornicima jeste da ukažemo na sve nepravilnosti i zloupotrebe u funkcionisanju grada. Mi smatramo da je 2.5 miliona evra koje grad pokušava nenamenski da potroši frapantan primer brutalne krađe novca iz gradskog budžeta, kaže za Danas doktor Predrag Delić.

On navodi da se sa tim i tolikim novce iz gradskog budžeta moglo započeti i dovršiti mnogo stvari koje su u Kragujevcu neophodne, počev od ulica, obdaništa, obnove škola itd. koje su nasušno potrebne gradu.

– Borićemo se svom snagom da Kragujevac ima ozbiljnu i odgovornu opoziciju koja će braiti interese svih građana Kragujevca, ističe on.

Inače, kragujevački opozcioni odbornici su posle dva odlaganja, zbog nedostatka kvoruma, sednice Skupštine grada na njihov zahtev i po hitnom postupku najavili da neće odustati od „teme” isplate skoro 300 miliona dinara kao nadoknade privatniku za zemljište kod nekadašnjeg „Zastavinog servisa” na Bubanjskom jezeru koje je u gradskom vlasništvu.

Zbog odluke da se na ime odštete isplati 2,5 milona evra vlasniku pomoćnih objekata na tom zemljištu ali ne i placa, koji ih je kupio za 7.000 evra opozcioni odbornici sa čak pet izbornih lista u gradskom parlamentu su 22. marta u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije podneli krivične prijave protiv gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, vršioca dužnosti gradskog pravobranioca Zlatka Gorgievskog i predsednika Skupštine grada u prošlom sazivu Miroslava Petrašinovića, kada je ova odluka doneta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari