Predstavnici opozicije po izlasku iz zgrade RTS-a: Mora da se razgovara danas 1Vojin Radovanović

Predstavnici opozicionih poslaničkih grupa ušli su u zgradu Radio-televizije Srbije, ali sastanak sa rukovodstvom Javnog servisa nije održan, dobili su termine, ali još ne znaju hoće li se odazvati, kako su rekli novinarima po izlasku.

Predstavnici opozicije tražili su sastanak danas, kako razgovarali, između ostalog, i o gostovanju ovlašćenog predstavnika protesta na Dnevniku Radio televizije Srbije, naveo je nakon izlaska iz Javnog servisa predsednik poslaničke grupe Zajedno Moramo Nebojša Zelenović.

On je dodao da sastanak traže i zbog, kako je rekao, neadekvatnog izveštavanja, ali i ponašanja Dragan Bujoševića, direktora Javnog servisa.

Traže nepristrasno izveštavanje o protestima, konkretnim zahtevima, gostovanje ovlašćenog predstavnika protesta u Dnevniku i najavu protesta.

„Kasno je sutra, kasni je u ponedeljak, mora danas i mora što pre. Ne znam da li ljudi koji vode RTS ne treba da znaju za protest Srbija protiv nasilja i odgovornost onih koji su dozvolili da se širi nasilje“, rekao je Zelenović.

Upitao je gde bi se o tome moglo bolje govoriti nego na Javnom servisu.

Poručio je i da je jedini odgovor vlasti na masovne proteste kontramiting, i da o tome treba da se priča na RTS-u.

Naveo je da građani treba da čuju i o odgovornosti Hepija i Pinka, i uzorcima tragedija.

-Da li RTS smatra da građani treba da budu o svemu tome informisani?, upitao je Zelenović

Da li ima mesta na RTS-u za ljudskost i da razgovora o ili ćemo da prikrivano činjenice dok nam se ne desi nova tragedije, dodao je.

Predstavnici opozicije po izlasku iz zgrade RTS-a: Mora da se razgovara danas 2
Vojin Radovanović

Ponašanje Bujoševića objašnjava kao odsustvo svesti za aktuelni momenat, te da zato i rukovodstvo RTS i REM treba da ode, poručivši da neće odustati od protesta do ispunjenja svih zahteva.

Građane je pozvao da ponovo dođu u petak na protest ispred Skupštine Srbije.

U RTS-u dobili samo termine za sastanak, a termini su kaže Zelenović bili kasno, rekavši da ne mogu da sutra razgovaraju o sednici Skupštine i gostovanju koje bi sutra trebalo da se dogodi.

Organizacije okupljene oko protesta Srbija protiv nasilja 16. maja su uputile dopis rukovodstvu RTS-a sa zahtevom da 17. maja održe zajednički sastanak.

Predstavnici opozicije po izlasku iz zgrade RTS-a: Mora da se razgovara danas 3
Foto: Privatna arhiva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari