Ana Gođevac: Prepolovljen autobus je dokaz dokle su Šapić i SNS doveli javni prevoz 1Foto: Print screen SSP FB

Prepolovljen autobus u jednoj od najprometnijih ulica je najbolji pokazatelj dokle su Aleksandar Šapić i SNS doterali naš javni prevoz. Saobraćajne nezgode zbog neispravnih kočnica, tramvaji koji ispadaju iz šina, autobusi koji gore su postali naša svakodnevnica i samo srećom je i danas izbegnuta neka tragedija, saopštila je Ana Gođevac, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Kako se dodaje u saopštenju, svakom dobronamerom čoveku je jasno da je bezbednost ljudi koji koriste javni prevoz ugrožena.

„Za deceniju su za javni prevoz potrošili 2,5 milijardi evra i nisu uradili ništa. Da su od toga uložili samo jednu milijardu u pravu modernizaciju vozila, Beograd bi imao najsavremeniji saobraćaj. Gde su nestale naše pare? Oslo je u 2022. godini kupio 183 najsavremenija električna autobusa za 100 miliona evra. Gde je nama novih 1.083 autobusa“, pita Gođevac.

Ona smatra da je potpuno jasno da nećemo imati siguran i funkcionalan javni prevoz dok ne smenimo ovu nestručnu, korumpiranu i bahatu gradsku vlast koja nije kupila ni jedan autobus za deset godina, a tramvaji su nam u proseku stari 35 godina.

„Glas za listu „Srbija protiv nasilja“ je glas za ljude koji znaju da je za normalno funkcionisanje grada potrebno organizovati prevoz po meri građana koji gube dane zivota u saobraćajnim gužvama a ne po meri njihovih partnera kojima nameštaju tendere kako bi se zajedno bogatili i bahatali“, zaključuje ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari