Bivšem pripadniku KP Trajkoviću odložen pretres za 4. avgust, u pritvoru od novembra 1Printskrin Kosovo onlajn

Advokat Dejan Vasić, branilac Slađana Trajkovića kojem je danas počelo suđenje u Osnovnom sudu u Prištini, izjavio je da je Trajkoviću određen pritvor pre nego što je saslušan.

„Ovo je najskandaloznije ponašanje tužilaštva koje sam video za mojih 16 godina rada i preko 10 odbrana u predmetima za ratne zločine. Od spisa predmeta dobili smo samo ono što je tužiteljka htela“, rekao je Vasić u sudu, prenosi Kosovo onlajn.

Istakao je da je Trajkoviću određen pritvor pre nego što je saslušan.

„Kako da se izjasnimo? Sedam meseci je ovaj čovek u pritvoru. Pet puta sam pisao Specijalnom tužilaštvu da nam se omogući da učestvujemo u istrazi, a 30 svedoka saslušala je policija, dok je osam saslušala tužiteljka. Nijednom nas nisu pozvali da nam kažu za šta je Trajković optužen“, rekao je Vasić.

Slađan Trajković je početkom novembra prošle godine, zajedno s drugim kolegama, napustio Kosovsku policiju. On je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Čitanje optužice protiv Slađana Trajkovića optuženog za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osnovnom sudu u Prištini odloženo danas  je za 4. avgust.

Odlaganje ročišta zatražio je Trajkovićev branilac Dejan A. Vasić, navodeći da mu nisu dostavljeni svi spisi predmeta u postupku protiv njegovog klijenta.

Sledeći preteres koji će biti održan 4. avgusta u 9.30 neće biti otvoren za javnost, naglasila je sudija, prenosi Radio Kim.

Trajković se u optužnici tereti da je tokom rata na Kosovu i Metohiji u periodu od 1998. do 1999. godine u regionu Vučitrna, pojedinačno i u saučesništvu s drugim licima, kao pripadnik srpskih policijskih i vojnih snaga činio ratne zločine.

Trajković je do novembra prošle godine bio pripadnik Kosovske policije.

Specijalno tužilaštvo Kosova je protiv Trajkovića podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari