Protest u Jagodini se nastavlja, lokalna vlast tema skupa u petak 1Foto: GrO DS Jagodina

 

Jagodina nastavlja sa protestima. U petak, 29. septembra u 18 sati kod fontane u centru grada održaće se 14. građanski protest Jagodina protiv nasilja.

Tema protesta biće lokalna vlast u Jagodini

– Iako smo u poslednjih 13 protesta imali razne vidove opstrukcija, zastrašivanje, medijsku satanizaciju, fotografisanje, targetiranje i mnogo toga što ovaj grad i naši građani trpe 20 godina, ne odustajemo, poručuju organizatori protesta u Jagodini.

O lokalnoj vlasti u Jagodini prisutnima će govoriti Petar Jovanović-Pegi,
predsednik izvršnog odbora DS u Jagodini uz pomoć moderatorke protesta Maje Radojičić, predsednica i kandidatkinja Demokratske stranke i dela opozicije za gradonačelnicu Jagodine.

Posle dogovora tehničkih organizatora protesta da se i politčki akteri mogu obraćati građanima i njima se pružila mogućnost da se obrate sugrađanima i ukažu na probleme u Jagodini.

– Dvadeset godina se niko u Jagodini nije usudio da kritički sagleda bahatu i korumpiranu vlast i posledice vlasti Dragana Markovića Palme i SPS-a, a kasnije i njihovih koalicionih partnera iz Srpske napredne stranke sa neizostavnim poltronima u vidu lažne opozicije. Demokratska stranka je smogla snage i preuzela odgovornost, ali i rizik da na ovom 14. protestu javno progovori o lokalnj koalicionoj vlasti i ukaže na probleme i njihove uzroke, kaže za Danas Petar Jovanović, govornik na protestu u petak.

Takođe, na 14. protestu Jagodina protuv nasilja biće deljeni leci sa aferama ove vlasti.

Organizatori protesta najavljuju i pozivaju građane Jagodine na 15. protest koji će biti organizovan 6. oktobra na istom mestu u isto vreme.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari