Protestna nota Hrvatskoj 1Foto: Printscreen

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije danas je otpravniku poslova Ambasade Republike Hrvatske u Beogradu uručena protestna nota zbog proustaških i antisrpskih iznesenih na skupu Autohtone hrvatske stranke prava u Zagrebu, stoji u saopštenju ministrstva.

Pripadnici ove stranke su ispred sedišta Srpskog narodnog veća u Zagrebu zapalile i primerak samostalnog srpskog nedeljnika “Novosti”.

Ovakav incident , kako stoji u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, izazvan od strane neofašističke političke grupe iz Hrvatske, predstavlja primer raspirivanja nacionalne mržnje i zastrašivanja pripadnika srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, pokušaj revizije istorije kao i veličanje ustaškog pokreta i njegovih obeležja.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije očekuje da se izvršioci krivičnih dela optuže i kazne po zakonu.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije očekuje od nadležnih institucija Hrvatske u duhu očuvanja i daljeg razvijanja bilateralnih odnosa da ubuduće spreči ovakve skupove i vređanje predstavnika srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj i Srba u celini“, navodi se u protestnoj noti Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari