Rada Trajkovićfoto FoNet Milica Vučković

Srpska političarka sa Kosova, trenutno savetnica ministra za zajednice i povrataka u Vladi Kosova, Rada Trajković ukazala je na to da je nepoznanica na koji se način odnosno, kako je kazala, koja misteriozna ruka potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića „spasi“ i izvuče iz svake situacije.

„Niko da se zapita kako to da Milana Radoičića iz svake situacije – od pokušaja hapšenja za ubistvo Oilivera do poslednjeg incidenta u Banjskoj – ‘spase’ i iz problema izvuče neka misteriozna ruka koja ima moć i na srpskoj i na albanskoj strani“.

A dok njega moćna ruka spašava, saborci mu, poručuje Trajković – ostanu na cedilu.

Smatra da su Srbi, iako od realno, kako kaže, strateškog poraza posle incidenta u Banjskoj prave „nebesku pobedu“ – u daleko goroj pregovaračkoj poziciji nego pre.

Ono što se nameće kao pitanje, poručila je, jeste da li Vučić ima dovoljno hrabrosti distancira od svog “čeda” na severu Kosova koje sada već jasno ugrožava državne interese, ali i „vodi našu mladost u uzaludnu smrt zarad interesa nekih koji Srbiji ne žele stabilnost“.

Poručuje da će odgovor biti poznat narednih dana.

O učešću Milana Radoičića u poslednjim incidentima u selu Banjska u opštini Zvečan, kada je u zasedi preko noći ubijen kosovski policajac, a u sukobima koji su se potom nastavili stradalo troje navodnih napadača odnosno Srba – inicijalno je govorio čelnik kosovskog MUP-a, nakon pronađenih dokumenata potpredsednika Srpske liste u jednom od zaplenjenih vozila u Banjskoj.

Štaviše, Dželjalj Svećlja ga je označio kao vođu grupe koja je u nedelju napala policiju, a njegovo je učešće potom i dokazao navodnim video snimkom.

Da li je Radoičić zaista bio deo uniformisane grupe koja se sukobila sa policijom, upitan je sinoć srpski predsednik Aleksandar Vučić, ali na to pitanje nije direktno odgovorio već je kazao da se on „nikada nije stideo i skrivao svoju ulogu“.

Najavio je i da će Radoičić biti saslušan, potvrdivši da se trenutno nalazi u centralnoj Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari