Radoičić: Hoće da me proteraju sa Kosova i Metohije i odvoje od mog naroda 1Milan Radoičić Izvor: N1

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić demantovao je večeras optužbe koje insitucije u Prištini iznose na njegov račun.

„Pre svega želim da istaknem da nemam nikakve veze sa optužbama koje mi se, kako sam saznao iz medija, stavljaju na teret, što znaju i oni koji su ovaj politički progon naručili, kao i oni koji ga sprovode“, naveo je Radoičić u pisanom saopštenju medijima.

„Od svih zlodela koja su u prošlosti hteli da mi pripišu ovo je najbizarnije, što samo dokazuje koliko su i albanske marionete i njihovi strani mentori očajni i nemoćni. Ja sam odavno shvatio da ću štiteći svoj narod na Кosovu i Metohiji ugroziti sebe, svoju porodicu i prijatelje, i steći moćne neprijatelje, ali sam odlučan da me ovi napadi ne pokolebaju, ma koliko moćni bili oni koji bi da me proteraju sa Кosova i Metohije i odvoje od mojih hrabrih sunarodnika“, naveo je on.

Uz konstataciju da poniznost i pokornost nikada nisu bili svojstvo Srba na Кosovu i Metohiji „jer da smo bili takvi, ne bismo ni postojali“, Radoičić je naglasio kako će nastaviti da se svim sredstvima bori „za istinu o zulumu koji naš narod trpi na Кosovu i Metohiji, iako se oni koji me progone ne služe pravom, već silom“.

„Ako bilo ko na Кosovu i Metohiji, da li iz institucija ili međunarodni predstavnici, misli da me ovakvim lažnim optužbama mogu zauvek proterati sa Кosova o Metohije ili odvojiti od mojih sunarodnika i oslabiti borbu za Srbiju i srpstvo, grdno se vara“, zaključio je Radoičić.

Ranije danas on je po drugi put je izbegao hapšenje pred kosovskom policijom.

Policijski inspektorat Kosova preporučio je Kosovskoj policiji suspenziju trojice službenika na Brnjaku, zbog sumnje da su izvršili „zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja“ u vezi sa bekstvom lica sa poternice.

„Policijski inspektorat Kosova (PIK) je sinoć obavešten od strane Kosovske policije o incidentu koji se dogodio na prelazu ‘Brnjak’ (…) gde se osumnjičeni sa inicijalima M.R. pojavio i to tokom kontrole na graničnom prelazu, a isti je lice sa poternice. Istražitelji PIK-a u punoj koordinaciji sa Tužilaštvom Kosova će nastaviti da preduzimaju druge istražne radnje ka potpunom rasvetljavanju svih okolnosti slučaja“, navodi Policijski inspektorat Kosova.

Poternica za potpredsednikom SL raspiana je zbog umesanosti u slucaj brezovica.

Kosovska policija je pokušala da uhapsi Radoičića još krajem 2018. godine zbog dovođenja u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića. Od tada je za njim trajala potraga kosovskih vlasti, a poternica je ukinuta marta 2021. godine.

Radoičić praktično od tada živi u Beogradu gde sa kumom Zvonkom Veselinovićem vodi unosne poslove.

Zbog sumnji na korupciju i Radoičić i Veselinov prošle godine našli su se na listi za sankcije ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država kao deo organizovane kriminalne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari